algo de nubes
  • Màx: 20.18°
  • Mín: 12.82°
20°

Solució amistosa

Un 80 per cent de les antenes de telefonia mòbil són il·legals. Simplement s'han instal·lat al lloc on l'operador ha trobat més ideal... pels seus interessos. En la majoria de casos, no hi ha cap estudi d'impacte, cap anàlisi de si la zona és la més adequada o de si l'impacte visual és negatiu. I per suposat, ningu té clar fins a quin punt les radiacions que emeten són perjudicials per a la salut de les persones. Els primers estudis en profunditat realitzats a Europa estaran més d'un any a arribar. I és que clar, no hi ha hagut temps per estudiar en profunditat la perillositat de les antenes. Per què?, perquè com sempre els poders públics, els representants dels ciutadans, baden la boca i contemplen la realitat en comptes de controlar-la i vetllar així per l'interès de tots. Mentre les companyies han invertit milions d'euros per a campanyes de publicitat amb les quals generen la demanda, els polítics dediquen la major part del temps a discussions absurdes, sense dubte la millor forma de no fer renou i mantenir el cul a la cadira, encara que sigui la cadira de l'oposició, que també és remunerada.

Els ajuntaments, que com tots sabem són vertaderes maquinetes recaptadores que donarien llicència per a instal·lar un camp d'extermini, això sí, mentre pagui la llicència d'obres i la contribució, no han posat emperons a la instal·lació d'antenes al seu terme. Tan sols en alguns casos, pocs en tot Espanya, s'han oposat a la petició-imposició de les companyies de telefonia i han obligat a presentar un projecte complert de la instal·lació. La resta, com passa a les nostres illes amb els constructors, es limiten a posar l'estora i a mostrar-se simpàtics davant els seus nous contribuents.

Ja els he dit moltes vegades que no vaig d'ajuntaments. La seva estructura petita i els seus patètico"polítics, els fa blanc fàcil d'especuladors i venedors de motos. Estaria molt més tranquil si les competències municipals fossin eliminades (llevat de les festes patronals, i coses d'aquestes) i es repartissin entre les diferents administracions, inclòs en el cas de les Balears els Consells. No em diran que Miquel Àngel Borràs, responsable de medi ambient del CIM, que treballa per una Mallorca «neta i natural» fent-se un xaletarro a dins una zona catalogada per la Llei d'Espais Naturals, no els mereix més confiança. Idò aquesta Mallorca «neta i natural», i la major part del món occidental, ens trobam ara plens d'antenes de telefonia. Primer ens les han plantades, i després ja veurem si són bones o no, i si arreglam els papers per legalitzar-les. Moltes comunitats de veïns, enlluernades com els ajuntaments per uns doblers anuals, obrin les portes a les antenes. En aquest país tan democràctic que tenim, un reportatge sobre els efectes de la telefonia mòbil sobre les persones, del periodista Pedro Barbadillo, ha estat censurat per Televisió Espanyola. Els seus responsables troben més interessant el «pan-y-circo» que no començar ara a emprenyar les operadores de telefonia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.