nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

L'artista SS

M'estimaria més que una guarda de lluitadors de sumo ballassin claqué damunt un ull de poll meu, que contribuir a fer propaganda del personatge. Però encara a risc de contribuir a engreixar el seu ego d'artista provocador súper-guai-tope-polèmic, vull fer alguns comentaris a la seva darrera tanocada. Santiago Sierra (SS, a partir d'ara) va néixer a Madrid i es va llicenciar en Belles Arts a la Complutense.

El tal SS és un típic especimen de jove benestant amb ànsies de celebritat que cerca la provocació com a instrument de notorietat, per bé que a vegades el pretén disfressar de denúncia social. El mes passat SS no va tenir millor idea que contractar 16 immigrants (quan les agències de notícies parlen d'«immigrants» cal entendre «negres» o «àrabs») i tenir-los tancats a la bodega d'un vaixell de càrrega "també llogat" a l'interior del qual s'arriba a temperatures elevadíssimes. El xitxarel·lo en qüestió justificà la botxada, que va costar quatre milions de peles a l'Ajuntament de Barcelona, dient que era una denúncia de «la persona concebuda com a mercaderia, com un objecte assequible i barat». Considerant que les persones sotmeses a la tortura cobraven 4.000 peles per dia de, diguem-li, treball, el mereixedor de la denúncia seria el propi SS.

Despús-ahir, aquest nou aspirant a enfant terrible de l'art no va tenir altra ocurrència que penjar una pancarta a la Cala Sant Vicenç amb el lema «Inlander raus» (=nadius fora). Per a informació d'en SS i de qui s'hagi pogut sentir provocat per ell, cal recordar que els alemanys, de moment, mai ens han imposat res. Molt diferent d'allò que hem sentit i no precisament en alemany, de «qué bonita es Mallorca, lástima que haya mallorquines».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.