nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Planificació o desplanificació?

Al municipi d'Alcúdia han construït un centre escolar nou (C.P. Alcúdia) prioritzant la seva ocupació als mestres definitius del C.P. S'Albufera del Port d'Alcúdia i en segon lloc als alumnes de l'esmentat centre (no per favoritisme sinó per necessitat imperiosa, ja que al centre S'Albufera el curs passat es feien classes fins i tot davall la campana de la cuina i al bany de minusvàlids, a més de comptar amb dues aules habilitades fora del recinte escolar). Fins aquí tot bé, però després, gairebé totes les actuacions de la directora supervisades i dirigides pels responsables superiors de la Conselleria d'Educació, són motiu de queixa i protesta per part dels mestres definitius que quedam al C.P. S'Albufera, perquè pensam que s'ha permès i potenciat la desvertebració gairebé total del centre vell, preocupant-se només del centre nou i oblidant per complet el centre matriu per aquests motius:

1. La Conselleria va ofertar més places per al centre nou que mestres definitius hi havia al C.P. S'Albufera.
2. Va permetre canviar-se d'especialitat, d'Educació Infantil a Primària sense passar ni per un cessament previ ni per un concurs, només per ocupar places del C.P. Alcúdia.
3. També va permetre la readscripció d'una professora a Primària sense tenir cap tipus d'acreditació per a l'ensenyament de la llengua catalana, ni d'altres matèries en aquesta llengua.
4. Conservar-los l'antiguitat al centre que tenien al C.P. S'Albufera (tindran més antiguitat que el propi centre).
5. No haver convocat noves eleccions a director del C.P. S'Albufera, tot i que la directora ja havia obtingut plaça al C.P. Alcúdia per al proper curs.
6. No haver-la fet cessar del càrrec de directora el 30 de juny com contempla la Normativa ni haver anomenat el nou/va director/a l'u de juliol del 2001.

Per tot el que s'ha exposat anteriorment pensam que, en el cas del C.P. S'Albufera, s'ha desplanificat en comptes de planificar, dit d'una altra manera i fent ús d'una dita mallorquina: «S'ha despullat un altar per vestir una capella», i a hores d'ara (06-08-01) ens trobam que som definitius d'un centre en el qual només hi ha tres mestres dels 14 i mig del total de la plantilla, a més no sabem qui serà el/la director/a ni l'equip directiu per al curs 2001-2002.

Margalida Plomer Arbona. Bartomeu Sastre Matas. Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.