algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Més informació!

Els dies 29 i 30 de juny el Diari de Balears deia i insistia que el fortí de Cala Llonga (Cala d'Or) és de l'any 1752. No vaig dir res. Dia 28 de juliol un altre diari de Mallorca deia que la Torre d'en Pau és del segle XVII. Tampoc no vaig puntualitzar aquesta afirmació.

Però darrerament, dia 2 d'aquest mes, el mateix diari diu que no se sap qui fou l'autor de la creu del virrei Torres, i aquí ja no em puc aguantar. Si vos preneu la molèstia de llegir els meus llibrets El fortí de Cala Llonga (Santanyí, 1992) i Fortificacions del Coll d'en Rabassa (Ciutat de Mallorca, 1976), veureu que aquestes fortaleses en el seu estat actual són del 1793 i del segle XIX.

Quant a la Creu, si llegiu el tom de les actes del V Congrés de Patrimoni de la Societat Arqueològica Lul·liana, veureu que a la meva comunicació, llegida el 1998, dic a la p. 209, ben clar i llampant, que l'escultor fou Pere-Onofre Ferrer qui, per cert, no apareix a la Gran Enciclopèdia de la Pintura i l'Escultura a les Balears.

Comprenc que els periodistes, que han de donar la notícia ràpidament, dia a dia, no es poden documentar com seria desitjable, però vull suposar que els responsables de la restauració de la creu i del seu duplicat sí que devien saber qui en fou l'escultor.

Per cert, diu aquest diari mallorquí que per restaurar i reproduir la creu l'Ajuntament ha gastat 980.000 pessetes. Que s'han fet les promeses que ho pagaria l'empresa culpable de la seva destrucció?

Josep Segura Salado. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.