algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Les reformes de Lluch

Després de sentir la notícia de l'assassinat de n'Ernest Lluch m'era impossible dormir. He encès l'ordinador per escriure aquestes paraules sentides. Encara record quan venia a l'Insalud, a Palma, per a les inauguracions dels primers centres de salut, ja fa quinze anys. Culte, intel·ligent, alegre, solidari, gràcies a la seva clarividència s'impulsà la creació dels centres de salut. Tenia ben clares les prioritats. Primer, invertir a les barriades on més falta feien els recursos sanitaris. La legislació que l'any 1984 establí les bases de la reforma d'atenció primària és obra seva. Amb n'Ernest de ministre de sanitat l'atenció primària començà a recuperar la dignitat perduda.

Ens han mort un dels pares de la reforma sanitària. Les inauguracions dels centres volia que fossin una festa popular, per als veïns, per als ciutadans. Quan visitava un hospital, entrava per les cuines. Deia que eren el millor reflex del seu funcionament. S'esqueia amb el seu tarannà planer. Ha mort un home que posà la intel·ligència al servei de les millors causes. Convençut que el nostre és un Estat plural, estava encarat a establir el diàleg per superar la violència al País Basc. Tal volta per això l'han assassinat. L'humor i la tolerància no entren en el programa dels fanàtics.

Ben prest es tancarà el darrer consultori de Mallorca. La reforma que iniciàrem a iniciativa seva s'acaba. Poder afirmar que tota la població mallorquina serà atesa a centres de salut, amb millors instal·lacions, més dignes, és el millor petit homenatge que li podem dedicar els professionals de l'atenció primària.

Joan Llobera. Atenció Primària de Salut de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.