cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Sóller té quelcom especial

Sr. director: Sóller, en el cor de l'oblidat Parc Natural de la serra de Tramuntana, té quelcom especial. Els seus polítics són d'un salat com enlloc a Mallorca. Una afirmació que estic disposat a defensar amb proves fresques acabades de recollir de la polèmica sobre el polígon de serveis de Son Puça (aquella plana que deixau a mà dreta en prendre la carretera cap a Deià).

El batle Joan Arbona passa per ser el pare de l'actual PGOU de Sóller. Home del PSM, alguns diuen que és «verd» (?) i de fet pertany (o pertanyia) al GOB (entitat, vet per on, contrària al polígon). Aquest nyap de 133.000 m2 sorgí en el vell PGOU per renèixer en el nou, sense tenir en compte que mentrestant la zona havia quedat qalificada com a ANEI i ARIP. Si finalment el projecte arriba a port, n'Arbona passarà a la història local com el batle que més ciment haurà permès escampar en àrees naturals. Tot un exemple de coherència!

Però la part més disbaratada de l'assumpte, la protagonitza Nofre Bisbal, regidor independent del PSOE, militant d'«Els Verds» i amb una dedicació exclusiva que li paga l'Ajuntament. Inclòs a la llista socialista comptà amb el suport dels seus tot i que a Sóller s'havia presentat una candidatura d'EU-Els Verds. Després d'un debut dels que deixen empremta, anunciant accions per eliminar les ànneres dels torrents, en Bisbal es cobrí de glòria quan mostrà la seva oposició al nomenament de Pere Serra com a Fill Il·lustre. Ara, afirma que si no formàs part del pacte que governa l'ajuntament ho tendria clar; però que atèsa la seva responsabilitat creu raonable la ubicació del polígon de serveis a Son Puça (tot i que «Els Verds» de Sóller s'han integrat a la plataforma d'oposició al polígon). Simplificant, que l'elecció entre la nònima i els principis no té color.

Tenen o no quelcom especial els polítics sollerics? És cosa de l'aire que es respira a la vall, la tramuntana i les glacades a l'hivern. Jo, abans que l'ambient em provoqui algun trastorn, voldria proposar al GOB la candidatura de la parella Arbona-Bisbal com a premis ciment. Així, tal vegada en quedin saciats.

Joan Castanyer. Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.