nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

Per un servei web en castellà i en català

Benvolgut Sr. Pla: Voldria, amb poques paraules, agrair-li els seus articles d'opinió que es publiquen a Diari de Balears cada dia. Al meu parer, la claredat, l'objectivitat i la valentia que demostren en molts de casos els temes que tracten són dignes de reflexió i, potser per això, des que vaig crear la meva web (www. tramuntanaweb. com) hi han estat tema de portada diària.

Respecte a la normalització lingüística, crec compartir raonaments amb vostè i consider que «normalitzar el català» ha de suposar l'ús indistint del castellà o el català segons ho requereixi el moment. Jo, que tenc sang andalusa i mallorquina a parts iguals, no puc entrar en cap batalla que discrimini cap dels dos idiomes, encara que em sent plenament balear.

La meva web, que va dirigida a aquelles persones interessades en els esdeveniments de la serra de Tramuntana, no dóna possibilitat d'elecció d'idioma català o castellà. Quan un tema s'hi recull en català, es manté en català i, si s'obté en castellà es publica en castellà. Crec que tots els residents en els països o zones de parla catalana tenim el deure d'almenys entendre ambdues llengües i, com bé deia vostè en el seu article d'avui, l'exigència és una paraula molt lletja. Això no obstant quan, col·laborant amb altres webs, s'insereix un enllaç a la meva web, sempre s'indica que l'idioma del web és el castellà, idò no, l'idioma del web és el castellà i el català indistintament. Tal vegada per això, la col·laboració de molts ajuntaments hi és quasi nul·la. Segurament no estic «normalitzat».

Una salutació i gràcies.

Toni Gelabert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.