algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El missatge de la revolta

El passat dissabte 22 de juliol quatre joves entre Artà i Capdepera vàrem anar al concert de les festes de Sant Jaume de Binissalem, on tocaven els grups Barricada, Oprimits, Syphosis i Pedregats. Nosaltres hi vam anar especialment pel grup Oprimits, un grup de rock radical que s'expressa en català.

Nosaltres ens pensàvem que trobaríem un ambient diferent del que realment trobàrem. Vàrem entrar tot just quan començava el concert, els primers van ser els Oprimits. Ho trobam injust, que sortissin els primers, ja que hi havia altres grups amb menys experiència que ells.

Varen començar a tocar i ningú no els va fer cas. La gent estava asseguda i allunyada de l'escenari. Així i tot nosaltres ens vàrem treure la vergonya i ens aproximàrem a l'escenari, vàrem treure l'estelada i vàrem començar a ballar i a cantar les seves cançons. Amb això que els seguidors de Barricada començaren a rebutjar l'actuació dels Oprimits expressant els ideals del seu nacionalisme espanyol, com per exemple: 'Arriba España!, 'La madre que os parió!, Hablad en crsitiano, etc.

Aquestes frases feixistes les mencionaren els seguidors de Barricada, un grup musical que fa cançons en contra del racisme i a favor de la tolerància.

Hem arribat a la conclusió que els espanyols tant d'esquerres com de dretes comparteixen el mateix ideal repugnant: l'anticatalanisme. Els Oprimits es varen sentir impotents davant tant de feixisme espanyol.

Nosaltres volem donar suport a tot grup que s'expressi en la nostra llengua, que és la catalana, i volem fer una crida a tota la gent dels Països Catalans perquè rebutgi l'imperialisme espanyol.

Un grup de mallorquins d'Artà i Capdepera

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.