algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Vestit a mida?

Hem llegit, amb indignació, a la premsa, els atacs que la senyora Margarita Isabel Cabrer González dirigeix al Govern de les Illes Balears, al qual acusa d'haver donat un tracte de favor a la senyora Catalina Antich Oliver, funcionària interina de l'Administració de la comunitat autònoma, modificant els requisits per accedir a les oposicions al cos facultatiu d'assessors lingüístics.

Davant aquestes acusacions, les persones sotasignades, col·laboradors de la Junta Avaluadora de Català i personal de la Direcció General de Política Lingüística "la majoria llicenciats en Filologia Catalana", que ja amb l'anterior govern vam fer arribar un escrit de queixa a la Conselleria de Funció Pública volem ara fer públiques un seguit de consideracions:

"La senyora Antich treballa per al Servei de Política de Normalització Lingüística des de l'any 1990 (és funcionaria interina des del 1996) i d'aleshores ençà ho ha fet d'una manera eficaç i impecable. Desset convocatòries de proves de la Junta Avaluadora de Català, per les quals han passat milers i milers de persones, donen fe de la seva professionalitat i competència.

"La senyora Antich va ser contractada pel govern presidit pel PP perquè complia tots els requisists que exigien en aquell moment per cobrir una plaça d'assessor lingüístic: tenir una llicenciatura de Filosofia i Lletres.

"L'any passat el mateix govern del PP va convocar oposicions per accedir al cos facultatiu superior d'assessors lingüístics. A la convocatòria va modificar els requisits que abans havia aplicat i que encara apliquen els altres territoris de parla catalana (Generalitat de Catalunya i Generalitat Valenciana) i va reduir les titulacions que permetien l'accés a les proves. Amb aquest canvi privaven la senyora Antich de presentar-se a la plaça que ha ocupat tots aquests anys.

"El govern del Pacte de Progrés no ha fet un vestit a mida a la senyora Antich, sinó que simplement ha tornat a exigir els requisits anteriors. La normalització lingüística no es limita a la correcció i/o traducció de textos i formularis administratius sinó que comprèn a més a més tasques de planificació, dinamització...; per això, tot i que la llicenciatura de Filologia Catalana és idònia, n'hi ha d'altres que han de donar, com a mínim, el dret a presentar-se a les places d'assessors lingüístics.

"Queda clar que la senyora Antich no ha rebut un tracte de favor. Ara bé, l'any passat el govern del PP sí que li va fer un vestit d'una mida més petita precisament perquè no hi cabés. És que el feien prenent les mides d'una altra persona? I sobretot: com es pot negar el dret a opositar i enviar directament a l'atur una persona amb deu anys d'experiència satisfactòria a l'Administració autonòmica?

Beatriu Defior i 83 signatures més

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.