nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

A qui pugui interessar

Som conscient que enviar una carta al director, no sol anar més lluny que fer una reflexió en veu alta (no sé si hauria de dir en lletra alta...), valgui de descàrrec el fet que exposaré en forma epistolar, que també estarà disponible, per al respectable lector, en la forma més directa que hom coneix, la paraula (o la paraubola del que en diu).

Del que vull parlar és d'un terme en desús, un terme que els nostres majors no han sabut, o no han volgut, transmetre (tal vegada perquè el principi del respecte contradiu el principi pecuniari que és el que fa moure el món, si bé no sé cap a on o cap a què). Un no té perquè allunyar-se gaire de la vida diària (de la vida mediàtica i mediatitzada), basta, per exemple, fer-ho com jo. Facin la prova, és fàcil, s'acostin un dia qualsevol, qualsevol dia és bo i allí trobaran una mostra ben exemplar del que els parl. No era suficient patir el vandalisme dels que portaven radiocassets especialitzats per destorbar la pau de les nostres cales i platges. Tampoc no bastava la contribució que, tan desinteressadament, feien els que, obviant les lleis, portaven cans i embrutaven amb les seves deixalles. O els que feien gala de la seva prepotència amb les seves embarcacions, que tan amablement ens mostraven i mostren els seus propietaris, fins al punt de poder saber-ne quina és la procedència. Estic parlant dels nostres benvolguts xovinistes bàrbars (perdó, alemanys).

No, estimats, és una nova espècie, una nova adquisició, la que ha vengut a engalanar les nostres costes. És una espècie (malauradament en vies d'expansió), que té com a principial característica precisament el RESPECTE, no per excés, sinó per absoluta mancança. Aquesta és, ni més ni menys, la de l'Homo Erectus damunt una odiosa moto d'aigua!!! M.... en sa seva..., i crec que estic en el dret. No els basta l'afany exhibicionista, que ja s'haurien de fer mirar (hi ha bons psicoterapeutes al país), sinó que a damunt, han de tenir la màquina que faci més renou i la que contamini més... Podria continuar delectant-me atacant-los, però des d'aquí esper que les «autoritats» competents facin quelcom JA. Si no és així, els que cercam una estona de pau i volem gaudir del poc que ens queda de natura, aviat ens ho haurem de muntar com els de Mecano, o sigui en mi piso...

Toni Far Ferrer. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.