algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Mallorca i l'himne

L'exclusió del cant de La Balanguera de la cerimònia d'inauguració de la Universíada i l'explicació que n'han donat les autoritats fa pensar. S'ha dit que no s'hi va incloure per una recomanació de la Casa de SM el rei, la qual ho considerava «poc oportú» perquè es tractava d'un esdeveniment de caràcter internacional. La primera pregunta que un es fa és, i això que hi té a veure? En cap moment no es va sol·licitar, que jo sàpiga, que La Balanguera substituís l'himne espanyol, sinó que el «complementàs», per dir-ho d'alguna manera.

Tampoc no entenc com és que es va acatar tan aviat i sense discussió aquesta «recomanació». No puc deixar d'establir una comparança amb el cas de Catalunya, concretament Barcelona, i els seus Jocs Olímpics. Si la Casa de SM el rei hagués «recomanat» als catalans que no incloguessin El cant dels segadors en la cerimònia, haurien mogut cel i terra fins a aconseguir-ho. És més, probablement s'haurien sentit tan indignats i ofesos que haurien encetat una polèmica que inclouria tots els àmbits del país i tots els partits polítics haurien fet enquestes sobre la qüestió i fins i tot algun o diversos programes televisius s'haurien apressat a organitzar-ne debats. Però aquí, a Mallorca, senzillament s'ha acotat el cap i s'ha dit «Sí, senyor, com vulgueu».

Certament aquest fet té molt a veure amb la casta de polítics que ens governen, ja que les seves decisions són un reflex de la seva visió de Mallorca: una comunitat autònoma més, sense cap característica diferenciadora "la llengua i una història inevitablement lligada a Catalunya, circumstància que ells farien qualsevol cosa per esborrar" integrada en el «país» anomenat Espanya.

Sigui com sigui, el cas és que la polèmica ha sorgit quan ja no s'hi pot fer res.

Antònia Vich. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.