algo de nubes
  • Màx: 14.01°
  • Mín: 7.77°
14°

Aquí és ca teva

Amb les primàries, el Partit Socialista va fer una passa important quant a avançar en el seu funcionament cap a un model encara més democràtic.

Els militants i simpatitzants socialistes i la societat en general varen veure amb bons ull el procés en qüestió, perquè suposava un canvi radical respecte d'unes formes, maneres i processos massa tancats, massa dirigits per una minoria.

La gent en general es va implicar en el procés, perquè significava rompre amb la imatge dels partits igual a la maquinària del poder, o com a instruments en si mateixos.

Però igual que una flor no fa estiu, amb les primàries no podia acabar tampoc la transformació del partit.
Per això la campanya «Aquí és ca teva» vol ésser una continuació de l'esperit de les primàries. És una convidada a participar, a fer política; és una crida als progressistes d'aquestes illes, perquè opinin, facin propostes; i és un oferiment de portes obertes, perquè tota aquella gent que com nosaltres creu en una nova manera de fer política, empri, utilitzi el partit socialista, i ens ajudi a decidir les polítiques a impulsar.

La campanya «Aquí és ca teva» és una passa més en la necessària transformació del partit, si volem que sigui una eina eficaç per transformar la societat.

Difícilment poden ésser creïbles aquelles opcions polítiques que prometen a la societat oportunitats a la gent jove, paritat home-dona, renovació, participació i transparència, si a l'hora de fer llistes electorals, si a l'hora de fer funcionar el seu partit no donen exemple.

Aquesta és precisament la qüestió, volem que el partit sigui un exemple del que volem fer a les institucions, i tot i que sabem que no és un camí fàcil, és aquest el que hem triat amb totes les conseqüències.

I aquest camí el volem recórrer amb tu, amb les teves opinions, amb les teves crítiques, amb les teves propostes; amb les teves i amb totes les de la gent progressista d'aquest país.

Ha arribat l'hora del canvi de les maneres de fer política i governar.
Ha arribat l'hora que els ciutadans siguin protagonistes i no espectadors passius, i això només ho aconseguirem si als partits i a les institucions sabem crear els canals i camins per donar veu i decisió a la gent. No volem que les institucions liderin la societat, no instruments burocràtics, i perquè això sigui així la gent s'hi ha de sentir implicada.

Per aquest motiu, a les institucions els socialistes proposarem àmbits de diàleg i decisió perquè les forces socials puguin participar i implicar-se (sindicats, empresaris, ONG, ecologistes, associacions culturals, etc.), i això per unes raons molt clares: Perquè és necessari dignificar la política, i per això el poble ha de creure en ella i s'ha de sentir implicat?
Perquè és una manera d'augmentar la transparència i el control de les institucions?
Perquè unificant les energies de les institucions i de les forces socials assolirem més objectius, amb major eficàcia?
Per aquestes mateixes raons volem començar aplicant aquest model dins el PSIB"PSOE, perquè si no ho féssim així difícilment els nostres missatges serien creïbles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.