cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

Les pensions andaluses

Voldria animar el Govern balear que imitàs la Junta d'Andalusia, millorant una mica les pensions més baixes que, a casa nostra i a tot l'Estat, no arriben al Salari Mínim Interprofessional. El Govern central suposa que la iniciativa és «anticonstitucional» (Vegeu l'Article 50 de la Constitució), i ha recorregut a l'Alt Tribunal, malgrat l'evidència que els imports més generalitzats no arriben a cobrir ni el lloguer d'un piset normal!

Aquells que cobren les pensions més altes, perquè s'han finançat cotitzacions majors, o tenen una millor capacitat econòmica, obtinguda o heretada, amb altres ingressos, si resulten suficients per viure d'una manera digna, probablement no necessitin aquest petit augment. Però aquells jubilats amb pagues baixes, (I ai, si són dos, quan un d'ells es mor!), precisen l'auxili dels fills i familiars "que arreu es dóna", però també la solidaritat de tots, perdia «Poders públics», con mana la Constitució.

M'agrada que la iniciativa hagi sortit d'una Comunitat no precisament rica com l'andalusa; si ho hagués fet alguna altra, tota la resta d'Espanya els hauria atacat.

Si de cas la Seguritat Social fóra mal gestionada, (Només és una insinuació, no una afirmació), seria injust culpar-ne els treballadors, i manco els pensionistes, la majoria puntuals complidors de les seves obligacions tributàries i cíviques.

Benvinguda la iniciativa del Govern andalús, si obre els ulls a altres Comunitats Autònomes i als Agents Socials.
Trob difícil que resulti fora de la Carta Magna una mesura que millora un poc el nivell de vida d'un col·lectiu amb prou broblemes de tothom coneguts.

I... Si no volem cap desigualtat, que tothom cobri igual que els andalusos, no que els andalusos s'hagin de rebaixar «l'augment» per no ser més «rics» (¿?) que els altres pensionistes espanyols.

Joan T. Vigo Campins. Sóller

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.