algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

Pacifistes de pa amb fonteta

Ja els tenim aquí. A imitació de concentracions similars fetes a la resta de l'Estat, s'han reunit a Palma, en curiosa manifestació, nostàlgics i futbolistes serbis per a dir: «No a la intervenció militar de l'OTAN».

Mentre l'exèrcit i la policia iugoslaus assassinen, colpegen, humilien i intimiden una població albanesokosovar absolutament indefensa, els pacifistes de pa amb fonteta que durant vuit anys de brutalitat sèrbia no s'han concentrat ni una sola vegada davant l'ambaixada o consolats de Iugoslàvia boten ara, indignats, contra una intervenció de l'OTAN que, tanmateix, ha arribat massa tard.

Durant anys no han entès res. Els seus vells esquemes de guerra freda, els quals assignen un paper diabòlic als USA i a l'OTAN en qualsevol crisi internacional, no els acabaven de funcionar a l'ex-Iugoslàvia. Però ara sí, a la fi les coses tornen a estar clares, una altra agressió imperialista contra un pobre país indefens: la Sèrbia de Milosevic. Ja es poden tornar a treure els vells prejudicis i tòpics anti"ianquis, recuperant els rituals mai no oblidats.

Però als vertaders pacifistes, aquells a qui els repugna la violència que exerceixen els que estan armats contra els que no ho estan, i han seguit durant vuit anys els episodis de neteja ètnica (assassinats, violacions, expulsions massives...) protagonitzats pels exèrcits serbis a Croàcia, Bòsnia i ara a Kosovo saben que, per desgràcia, la capacitat militar tan vilment emprada pels serbis tots aquests anys només es pot anul·lar fent servir les bombes de l'OTAN.

A Bòsnia, on musulmans, croates i serbis havien conviscut en pau a dins les mateixes ciutats i pobles durant segles, els serbis han convertit un cinquanta per cent de la república en un territori ètnicament pur, matant o deportant tots els altres habitants. A Kosovo perseguien el mateix objectiu. A la fi, els porucs dirigents de l'OTAN s'han decidit a atacar el cor de l'exèrcit iugoslau i, tant de bo, que puguin aturar la massacre Kosovar. Per als bosnis la intervenció ha arribat massa tard.

Tant el poble bosnià com el kosovar no es mereixen aquests pseudopacifistes.

Antoni J. Verger i Martínez. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.