cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Escoltar la gent

Les maquinàries electorals dels partits comencen ja a fer renou de motors: la fita del 13 de juny és massa important com perquè ningú no es pugui permetre el luxe d'arribar a l'hora de la veritat amb els deures sense fer i la lliçó sense aprendre. S'acosta, doncs, l'hora de saber què oferim les distintes formacions polítiques als ciutadans d'una comunitat que vol ver front al segle que ve amb una renovada il·lusió en els seus dirigents.

En el Partit Popular hem reflexionat molt sobre les noves exigències de la societat balear, en un escenari igualment nou. El grau d'involucració de la societat en el disseny de les polítiques que marcaran la nostra vida i la dels nostres fills els propers anys és cada dia major, en sintonia amb el desenvolupament cívic d'una societat que ja no vol sentir parlar més de dogmes inamovibles i de principis inalterables, excepte d'aquells que ens situen dins un sistema de llibertats i de respecte a la llei com no hem tingut mai, fins ara, al llarg de la història, en aquesta malmenada terra nostra.

Reafirmat, per tant, el nostre compromís insubornable amb un marc constitucional que garanteix les nostres llibertats, anem a veure quines són les preocupacions dels ciutadans en la seva vida diària, en el dia a dia farcit de problemes i d'angoixes que és oligació dels poders públics intentar solucionar. I això ho hem de fer allunyant possibles prepotències o temptacions excessivament paternalistes, que ens poden dur a pensar "equivocadament" que l'existència quotidiana dels nostres ciutadans és aliena a l'acció política, com si es tractàs de dues realitats distintes i superposades, que poden sobreviure perfectament sense entrar en contacte l'una amb l'altra.

Per evitar aquest perill, el nou missatge popular de cara a les pròximes eleccions no és el fruit de la tasca d'un grapat d'estrategues, sinó la concreció del que pensa, desitja i espera una gran majoria de la població de la nostra comunitat. Per poder saber que això és així, el nostre candidat a la presidència de la CAIB, Jaume Matas, s'ha reunit fins ara amb un milenar de persones representatives dels diferents sectors socials, per tal de conèixer com respira una societat civil cada vegada més conscient del que vol i del que espera en un futur que exigirà, cada cop més, capacitat per escoltar la gent i voluntat de diàleg, en lloc d'actituds enrocades, hereves d'unes èpoques ja oblidades, a les quals tot era molt més primari i l'acció política no necessitava buidar-se el cap amb massa matisos.

En algunes formacions polítiques aquesta voluntat d'obertura i pluralitat a l'hora de confeccionar l'oferta electoral del Partit Popular els ha agafat amb el peu canviat, i per tant no saben fer una altra cosa que omplir-se la boca amb proclames estantisses, tòpics ideològics que fan olor de formol i escandaloses contradiccions que fan palesa una pobresa programàtica absolutament penosa. Nosaltres, per contra, intentam saber què esperen els ciutadans de nosaltres, com a primera passa per oferir-los resposta a les seves angoixes.

El resultat de tot aquest procés serà que el Partit Popular de Balears oferirà als seus possibles electors, el dia 13 de juny, un programa sòlid i coherent, sorgit després d'hores i hores de converses, diàleg i comunicació oferta, franca i sincera, que haurà aportat al nostre partit una visió nova d'una societat igualment distinta i que nosaltres haurem de saber integrar dins les senyes d'identitat del nostre partit, conscients com som que només escoltant la societat podem albirar pretensions de servir-la amb honestedat i eficàcia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.