cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

Suport a la farmàcia de Ciutat Blanca

Volem manifestar el nostre suport als veïnats i estiuejants de Ciutat Blanca, en el Port d'Alcúdia, per la campanya que estan duent a terme en contra del tancament d'una oficina de farmàcia. L'apotecaria de la zona, en funcionament des de final d'estiu de l'any passat, està amenaçada de tancament per un acte judicial dictat pel TSJB en un procediment promogut pels altres farmacèutics del municipi. Es tracta d'una mesura cautelar ('): en teoria, es tracta de prevenir els perjudicis que el funcionament de l'apotecaria podria eventualment ocasionar als altres apotecaris de la zona mentre no es resol sobre el fons de l'assumpte. Per res no es tenen en compte els greus perjudicis que el tancment causarà als residents i turistes de la zona, al mateix apotecari i a la gent que amb ell fa feina. Sembla que l'únic que importa és el profit econòmic que els altres apotecaris ja consolidats poden treure de l'eliminació sense escrúpols del que creuen un competidor. Ningú no parla de l'interès general.

Volem creure que aquesta actitud fenícia dels apotecaris del Port d'Alcúdia no representa, ni prop fer-s'hi, el tarannà de tot el col·lectiu. No volem posar en dubte res més lluny de la nostra intenció, la professionalitat dels farmacèutics d'altres municipis de Mallorca. Hem pogut llegir en premsa un comunicat del Col·legi d'Apotecaris en el qual es desmarca de l'acció aïllada dels apotecaris obstruccionistes del Port d'Alcúdia. No consideram que aquest rentar-se les mans sigui suficient: si el Col·legi és incapaç de resoldre aquest tipus de conflictes de forma pacífica, d'arribar a solucions que afavoreixin a tota la ciudadania, seria ben hora de replantejar-se seriosament quina política d'ordenació farmacèutica necessita la nostra societat.

Estaria disposat el Col·legi a encetar una reflexió serena sobre aquesta problemàtica? Perquè els ciutadans també hi tenim qualque cosa a dir. Sobretot ara, que es troba en tramitació parlamentaria la Llei de Farmàcies. Potser fora bo que la nostra Cambra de representació popular, el Parlament de les Illes Balears, legislàs pensant en l'interès de totes les ciutadanes i ciutadans d'aquesta terra i no únicament en els privilegis d'uns pocs. Potser fa por la paraula «liberalització»?

O el Col·legi d'Apotecaris s'hi posa ben aviat o l'entrada d'hivern pot ser ben calenta. L'escàndol del Port d'Alcúdia en pot ser un bon banc de proves. Prendrem bona nota de com es resol aquesta vergonya.

Sebastià Crespí Gayà i 117 firmes més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.