Tres reflexions generals a propòsit de la moratòria urbanística
El tema de la moratòria urbanística ha desencadenat, en el decurs de les darreres setmanes, tot un seguit de posicionaments i de declaracions. En principi, em sembla positiu que el president Matas i el candidat Antich es reuneixin per parlar-ne, atenent les incomunicacions que, molt sovint, provoquen els avatars de la política. Un bon amic de Barcelona, que treballa activament sobre qüestions mediambientals a Catalunya, em comentava que ja li agradaria que Pujol i Maragall es reunissin per abordar aspectes que afecten directament la sostenibilitat del seu país. Aquestes iniciatives, per tant, són sempre plausibles, màxim quan els problemes mediambientals que es detecten a una comunitat insular com les Balears són ben evidents i no haurien de ser ajornats per més temps. Les trobades entre Matas i Antich s'haurien d'estendre a tot l'espectre polític balear, amb un únic punt a l'agenda de treball, totalment estratègic per a les illes: plantejar mesures per aturar el creixement descontrolat i adoptar vies de creixement econòmic ajustat als paràmetres de sostenibilitat. El futur, econòmic però també social, apareix, aleshores, amb tota nitidesa en qualsevol dels discursos que es puguin publicitar. A partir d'ací, plantejo aquestes tres notes de caire general, però que són perfectament extrapolables a la nostra comunitat: 1. ¿Devem sobrevalorar o no la demanda futura? Polítics, gestors i empresaris d'avui no es poden sostraure a tal dilema moral. Quan tractam de recursos esgotables o de contaminacions irreversibles, el principi metodològic que l'assignació de recursos respon a les preferències expressades pels agents econòmics troba una dificultat evident: molts d'aquests agents econòmics encara no han nascut i no poden, per tant, exposar les seves preferències. Nosaltres els atribuim ara un valor a la seva demanda futura; ells, òbviament, són incapaços de revelar les seves preferències.
També a Opinió
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.