cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

El que queda de la Diada

Ahir es varen celebrar els últims actes programats de la Diada de Mallorca, que ha arribat a la immensa majoria dels ciutadans gràcies a la menció que n'han fet els mitjans informatius. La Diada continua desconnectada d'un poble que, històricament, ha demostrat indiferència per a qualsevol mena de celebració institucional.

Pot ser que la Diada vulgui recuperar l'esperit d'un poble, i ho arribi a fer amb el temps. Però ara és molt lluny d'aconseguir-ho. De fet, l'únic que ens ha aportat ha estat la clarificació de les posicions polítiques dels seus participants quan falten pocs mesos per a les eleccions.

Els consellers d'Esquerra Unida, com sempre, s'han mantingut al marge de tot, assumint el protagonisme negatiu d'aquesta legislatura. Els representants de PSM, PSIB-PSOE i PP se'ls sentí remugar, i molt, però han fet tot allò que estava establert: han conduït la presidenta en processó fins a la catedral, han fet l'ofrena floral i han escoltat de bona gana el seu discurs, en el qual no han faltat les estirades d'orella.

L'actitud elegant de Jaume Matas, que ha cedit a la presidenta tot el protagonisme de la Diada, és un altre punt revelador del que passa: hi ha el convenciment que Maria Antònia Munar serà la clau del futur govern. I ningú "llevat d'EU" no gosa dur-li la contrària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.