algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

Aclariment

Sr. director:

Rep, per endavant, l'agraïment per la preocupació que aquest mitjà de comunicació manté en aquells temes locals, com és el de la reforma del moll Vell, que tenen i tindran en un futur una important incidència ciutadana. Malgrat tot, la informació que va aparèixer el dimarts dia 8 en el diari que dirigeixes, sobre aquest tema, no és exacta i algunes de les expressions pertanyen exclusivament a la teva redactora. El Col·legi d'Arquitectes no ha «exigit un pla d'ordenació» sinó que s'ha limitat a transmetre la seva opinió a l'Autoritat Portuària en el sentit que considera que el mitjà més adequat, per creure que així es defineixen millor, no tan sols els interessos col·legials sinó també els socials, dintre de les finalitats que li atribueix la Llei 2/1974, per desenvolupar la reforma del moll Vell és convocar, com a passa prèvia, un concurs per redactar un pla director d'ordenació de l'àrea.

Per altra banda, no és cert que això es dugui a terme «en lloc de posar-se d'acord les diferents forces ciutadanes i col·lectius que integren la comissió del port Vell per redactar el plec de condicions...» sinó que precisament la proposta del nostre Col·legi parteix, en primer lloc, de la formació d'una comissió que haurà de debatre quin és el sistema més adequat d'actuació. Aquesta comissió formada i convocada per l'Autoritat Portuària és la que pròximament haurà d'analitzar les diferents propostes entre les quals es troba la de la nostra Junta de Govern. El fet que aquesta hagi estat trasmesa amb antelació a l'Autoritat Portuària es deu únicament al fet que es troba redactada des de mitjan mes d'agost.

Així mateix, quant a la informació: «no hi ha res històric en aquest port», em referia exclusivament a la possibilitat de conservar o no el seu perímetre actual que, segons el nostre parer, es podria variar en benefici d'un millor pla director d'ordenació i no als edificis, com el de la «Transmediterránea», passeig i altres elements tradicionals que sí que haurien de restar integrants en l'ordenació.

Antonio Ramis Ramos, degà president del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.