algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
21°

Cartes dels lectors

Enllaçats pel català
La junta de l'Apima de l'IES Mossèn Alcover de Manacor, reunida dia 3 d'abril de 2012, va acordar el següent:
Que estam indignats per la política en matèria lingüística que l'actual Govern està duent a terme i que afecta en gran mesura la llengua vehicular que des de fa anys s'està utilitzant amb èxit als centres educatius públics, és a dir, el català.

Que sabem que la Conselleria d'Educació està seguint aquesta política ordenant i pressionant els equips directius dels centres escolars perquè també l'acatin sense protestes amenaçant amb mesures més rígides.
Que, tanmateix, estam en desacord amb el fet que l'equip directiu hagi decidit complir aquestes ordres.
Que estam agraïts i contents perquè la gran majoria del professorat i alumnat del nostre centre protesta adherint-se a la campanya "Enllaçats pel català".

Que l'Apima d'aquest centre realitzarà i participarà en els actes que trobi oportuns per defensar la cultura de la nostra terra començant per la llengua i l'ensenyament en català
Apima Mossèn Alcover. Manacor

Multa municipal en el curt circuit de Sant Marçal
Diumenge migdia. Moment ideal per passejar amb tranquil·litat entre les meravelles dels artesans del fang, enguany davant Sant Marçal. Magnífic emplaçament, per cert, i magnífica esplanada per aparcar-hi... buida a l'hora de fer el cafetet. Tot perfecte si no fos pel laberíntic circuit muntat que et desemboca ben davant la fira, en indret ideal i a l'ombra per deixar-hi el vehicle. Perfecte, però... en arribar: multa. Com? Ni senyals de no aparcar, ni indicacions, ni municipals que aleshores deuen fer l'horeta. Com deuen riure llavors, quan tornen a multar en lloc d'ajudar i guiar. Com que saben que si reclames el qui cobra la multa és qui jutja les rialles fan empegueir el Sant i més si ets foravilà, ni ho discutim ja. Ho fem públic per també altres afectats. Sr. batle, estiri les orelles als "cervellets" del curt circuit de la fira del fang i als municipals de diumenge migdia en particular per incompetents.
Proposam que l'any que ve el dissenyin els artesans, que ho faran de ben segur molt més artístic i efectiu que els seus badocs pagats. Tingui llavors a bé de llevar-nos a tots aquestes injustes multes. Sigui senyor i honrat i no es posi al nivell groller del seu homòleg campaner. Sabem de la seva cavallerositat, però intuïm que ens arribarà l'estampeta. Si és així, li farem potadetes fins a la campanya electoral. A veure si a les bones o a les males el gloriós ens escolta.
Bernat Morey Colomar. Santa Eugènia

Grups radicals
Som un ciutadà de Manacor i vaig assistir a la manifestació de dimarts de la setmana passada.
Vaig tocar l'olla, que molt amablement, em van donar les tietes. Vaig cridar lemes com: "Prou retallades en la Sanitat"; "A Mallorca, en català"; "A Manacor no ets benvingut"; "Retallau-vos els sous"... Vaig dir al president del Govern que era un pocavergonya, un incompetent, un mentider... Ho tornaré a fer cada cop que vingui.
Ara bé, condemnant tota manifestació de la violència, vull afirmar que el PP té exactament el que cercava: que hi hagués moguda, que algú resultès ferit i, així, omplir durant dies les planes dels diaris, i així, a part de parèixer víctimes, tenen el cul salvat, ja que no saben cap on han de partir.

Si no és d'aquesta manera, com s'explica que tots els representants polítics van entrar per un costadet, acordonat per les forces de seguretat, i quan arribà el tot poderós (JRB) féu fer un pasadís pel bell mig de la manifestació?
Què era? Un acte d'apropament al poble? Era una manera de dir: citadans de peu, pobres mortals, estic amb vosaltres? O més aviat, era un acte de provocació? Sens dubte ,jo ho vaig entendre d'aquesta manera, un simple acte de provocar!

Per afegitó, Antoni Gómez, en declaracions a IB3, digué que era una manifestació d'odi i de violència. Certament, no anava equivocat amb el terme odi. Sí que hi ha odi, odi que retallin la Sanitat, que tanquin dos hospitals, odi que baratin la normativa lingüística, que ens vulguin fer creure que s'aplicarà un model europeu de trilingüisme, odi que no puguem arribar a final de mes sense haver de fer malabarismes, odi que s'apugin un mòdic 21% el sou, mentre que a funcionaris, personal mèdic... els l'abaixen. Què esperaven? Que el poble, com sempre, callàs? Què féssim ús del nostre caràcter mallorquí, de mentre puguem anar tirant...?

Bauzá, ja no podem anar! Això no funciona, teniu la meitat del partit en contra vostra, teniu el poble en contra! No creis que feis alguna (totes ) cosa malament? A més, us vull recordar que estau al servei del poble, i no el poble al vostre servei.

També vull fer un incís a la qualitat i objectivitat de les informacions d'IB3. Per quin motiu no es van mostrar imatges dels moments lúdics, dels moment que un poble deia prou? Per quin motiu no es van mostrar imatges de quan un gran nombre de manifestants van anar a aturar els quatre radicals que picaven al vidre? Per quin motiu no es va mostrar el cap del pobre home que va rebre? Per què només surt en fotografia i un tall net i sense sang? Per què pareix un tall fet de uns dies abans? Tal vegada no se'l va fer allà? Segurament, així m'ho confirmà un metge.

Representants del Govern, Manacor no té por, Mallorca no té por, ningú no té por de vosaltres, i recordau que així com heu estat elegits, també podeu ser destituiïs. El poder és nostre. Mallorquins i mallorquines, aixecau-vos, agafau casseroles, olles, tapadores, poals, pètals de roses, llengües de porc, xiulets, molinets, tambors, pau, coratge i força. Que això tot just acaba de començar. No tenim por de res!
Antoni Pasqual Andreu. Manacor

Carta oberta a José Ramón Bauzá, farmacèutic
M'agradaria poder adreçar-me a vostè com a senyor president, però en només 12 mesos després de les eleccions al Govern balear ja ha demostrat i declarat que només pensa a governar per a aquells que van votar el seu programa; per tant, entenc que no és el meu president. Sé que, si no va voler contestar les al·legacions de dotze mil ciutadans, demanant que la seva llengua tingui la mateixa consideració que el castellà, segurament tan sols llegirà la meva carta, però no puc estar-me d'escriure-la, només que sigui per expressar el meu malestar.
Primerament, vull dir que estic en contra de qualsevol tipus de violència i, si bé no descart sortir al carrer a expressar el meu malestar per la seva manera de governar, rebutj qualsevol tipus de violència, sigui la d'agredir tant persones com llengües pròpies de la nostra comunitat (fets ambdós, per mi, totalment rebutjables), com també el fet de privar la gent d'una sanitat i ensenyament dignes. Per tant, tot el meu suport cap a la gent que rebutgi la violència.

Com vostè bé sap, a les eleccions de maig 514.931 electors no van votar el Partit Popular, 196.680 van votar el PP, així i tot, atès que molts decidiren no votar cap opció, afegida a la divisió de vots entre els diferent partits, van donar-li la majoria parlamentària. Per tant, entén vostè que té el suport de la majoria dels ciutadans per desenvolupar el seu programa sense escoltar ningú? Jo no entenc la seva prepotència repetint sense escoltar que té el suport majoritari. A mi les xifres no em quadren, què vol que li digui, i no som de ciències com vostè.
Hi ha fets de la seva suposada austeritat que tampoc no m'acaben de quadrar. El primer és veure com el municipi de Marratxí, amb un milió d'euros de dèficit al 2007, va passar a ser de cinc milions quan vostè va acabar la legislatura. Entenc que això és augmentar el dèficit, no reduir-lo. Per altra banda, veig que a les reunions del seu partit a la Part Forana s'hi desplaça amb cotxe oficial. Per les imatges que veig en premsa, és això una mostra d'austeritat o d'aprofitament partidista de les institucions?

No vull allargar-me molt, perquè sé que està prou ocupat, i sempre de viatge. Quan el veig a les entrevistes que li fan, sol ser sempre a Madrid, un fet que em sorprèn, ja que pensava que el president d'una comunitat tenia les feines en aquesta comunitat, però bé, com que per vostè la comunitat es redueix a les 196.680 persones que votaren el seu programa, això li deu reduir la tasca. Per tant, vist que almenys vostè i els seus consellers fan un esforç per sortir de la crisi apujant-se un 25% el seu sou... Bé, el que li volia demanar és que ja que és tant per Madrid, i si no s'ha d'enfadar el senyor Rajoy amb vostè, podria demanar-li si ens pagaran el deute que té el Govern central, o preferirà continuar sagnant amb imposts directes i indirectes tots els que el van votar i els que no? Desafortunadament, als que no el vam votar i a molts que el votaren, ens ha quedat clar que potser és un bon farmacèutic, però no és un president de comunitat autònoma.

Des que tenc l'opció de votar, i puc dir-li que fa més de vint anys, no m'havia trobat mai sense president de les Illes Balears, amb menys o més afinitat amb cadascun d'ells, evidentment. Dir això no cregui que m'alegra, però vostè té el demèrit (no requisit) d'haver-ho aconseguit.
Joan R. Bosch Cerdà. Port de Pollença

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Melcior Riera, fa mes de 10 anys

MANIFEST DELS INTERNISTES DE BALEARS
L' any 1992 els metges internistes dels EEUU i d' Europa varen signar un document conjunt relatiu al professionalisme mèdic per tal de garantir els drets dels pacients. Així el personal sanitari es comprometia a cercar sempre l'excel·lència en l'àmbit assistencial i en el tracte humà.
En motiu de la vuitena edició de les jornades de metges Internistes de les Balears s'ha redactat el següent manifest amb un objectiu clar: explicar a la societat la importància de vetllar per un sistema sanitari públic i de qualitat com el que hem tengut fins ara i per renovar el compromís amb la nostra tasca diaria.

1.IMPORTÀNCIA DE MANTENIR UNA ASSISTÈNCIA UNIVERSAL
a.L'accés a una assistència sanitària digna és un dret social recollit a la Constitució Espanyola i a la Declaració dels Drets Humans. La major part dels països occidentals del nostre entorn garanteixen l'accés a una atenció mèdica universal i equitativa per a tots els ciutadans.
b.El codi deontològic de la nostra professió no permet la negació d’auxili o assistència sigui quin sigui l'estat de cobertura sanitària del pacient. Així rebutjam qualsevol mesura i ordre que suposi un tracte discriminatori entre les persones que sol·licitin els nostres serveis.
c.Els internistes tractam també a persones afectades per diferents tipus de malalties infeccioses. La manca de continuïtat en el tractament o no vacunació d’un bon nombre de malalties infeccioses pot crear problemes de salut pública greus i posar en perill el bon control aconseguit en els darrers anys. Això a la llarga pot fer aumentar de forma important les despeses sanitàries.
d. En els darrers anys l'esperança de vida de la població ha augmentat considerablement. Això ha fet que hi hagi cada vegada més persones afectades per patologies cròniques relacionades amb l'envelliment, depenents i amb necessitat de cures. Per a aquestes persones són molt importants uns serveis sociosanitaris i de cures pal·liatives apropiats. Retallar en aquestes partides només provocarà l'augment de despeses en el departament d'aguts dels hospitals i motivarà la privatització dels serveis.

2.LA SANITAT PUBLICA REQUEREIX MÉS PARTICIPACIO CIUTADANA I UNA MAJOR TRANSPARÈNCIA EN EL SEU FUNCIONAMENT.
a.Els usuaris i professionals mèdics volem conèixer les modificacions que es volen fer a la Llei General de Sanitat de 1986. Creim que aquestes no haurien de venir imposades per decret llei i que s'haurien de consensuar a nivell del Parlament espanyol. Els retalls que s'hauran de fer en el Sistema Nacional de Salut haurien de guiarse per la sensateça i orientats a conseguir una millor eficiència del sistema. Si s’han de realitzar modificacions en les prestacions, en l’ús de medicaments o en l'ús de tecnologia sanitària, hauria de fer-se de forma consensuada a nivell estatal mitjançant les agències avaluadores amb l'acord del Consell interterritorial, perque no s'agreugin més les diferències establertes entre les diferents comunitats.
b.També és indispensable garantir la transparència en la despesa sanitària pública en cas de fer subcontractes o venta de hospitals o laboratoris publics a empreses privades, en la adquisició de noves tecnologies o de incorporació de nous fàrmacs . A més consideram important fer públic a través de la pàgina web de la Conselleria de Salut i de les pagines webs dels hospitals l'estat real de les llistes d'espera, les complicacions de les diferents intervencions quirúrgiques i dades com les incidències en infeccions hospitalàries, etc.

3.CONDICIONS LABORALS QUE ASEGURIN UNA BONA ASSISTÈNCIA ALS PACIENTS.
a.Els metges internistes reclamam un consens en les modificacions de les jornades laborals dels hospitals. L'augment de la jornada per tal de millorar l'eficiència de la nostra pràctica clínica ha d'estar consensuat i no pot servir d''excusa per retallar sous o reduir plantilla.
b.Lliurar el dia després en el cas de les guàrdies de 24 hores és una qüestió de seguretat per tal de garantir una assistència de qualitat als malalts.
c. Les condicions de contractació i remuneració dels personal sanitari no han de veure's afectades per canvis de govern i de color polític. L'eficiència del nostre Sistema sanitari no pot veure's alterada per amenaces o canvis sobtats de contractació.

4.FORMACIÓ MÈDICA CONTINUADA.
a.És imprescindible garantir la independència pel que fa a la formació dels professionals mèdics i que aquesta no vagi a càrrec de la industria farmacèutica. Per això són necessaris recursos independents que permetin la formació i la investigació sanitària als nostres hospitals públics.

Valoració:1menosmas
Per Dignitat Justa, fa mes de 10 anys

LA MAYORIA ABSURDA
Entraron con una mayoría absoluta histórica. Engañando al pueblo, prometiendo milagros que no podían ser, y el pueblo se creyó que seria Lourdes y Fátima juntos. Ciegos de falsas promesas, les votaron creyendo que seria el país de las maravillas. Pero no fue así encontramos todo lo contrario de lo prometido. Donde prometieron empleo para todos, se ha encontrado despidos masivos y subida de paro sin ninguna ayuda. Donde se prometió bajada de impuestos habido unos incrementos de ellos, donde todos pagamos impuestos para tener servicios públicos, que si ahora los queremos recibir encima de pagar los impuestos tenemos que pagar por ellos. Donde se dijo que no se tocaría bienestar social, sanidad y educación es donde más recortes habido, que son servicios básicos. Detalles que a ellos les da igual, les da igual si la gente se muere de hambre y no tienen empleo. Pero si ellos están bien acomodados en su trono de soberbia, arrogancia prepotencia de mayoría absoluta. Solo bienestar para ellos. Que agujero negro encontraremos cuando se vallan? Puede que sea un agujero sin fondo. Ellos en su trono de soberbia, poder, arrogancia y prepotencia…Y con su urna bien llena de votos. Que la conserven bien. Porque no se volverá a repetir, a un pueblo se le engaña una vez no más. Recordemos a estos políticos de derecha caduca. Que en Francia se destrono el pueblo destrono a un rey por absolutista y que pasaba hambre,. Que no lo olviden nuestros dirigentes que el poder del pueblo es muy potente. También tienen razón tienen la mayoría absoluta, pero una mayoría votada con votos ciegos, llenos de indignación, rabia, con mentiras y falsas promesas.. Quizás tengamos lo se merecen por no tener memoria cercana.. Nadie se acuerda ya de lo que hicieron la derecha y no hablo de tantos años?
Los españoles e isleños ya se están despertando de esta siesta donde ya empiezan a ver los milagros del Timo de los milagros.
Entraron por la puerta grande los timadores de falsos milagros. A lo mejor aún veremos como salen por la puerta de atrás con el rabo entre las piernas. Por no reconocer sus errores, no ser dialogante, soberbios y dejarse aconsejar y ser democráticos.
Cuantas más indignaciones tendremos que ver, cuantas noticias tendremos que oir de recortes y apretamientos de cinturón, se recortan ellos y se aprietan sus cinturones?. Cuantas personas tienen que pasar hambre y vivir en condiciones infrahumanas para que abran los ojos
Esos poderosos que viven en su torre de marfil que se creen que todos están igual de bien que ellos con sus lujos que no son capaces de ver las miserias de su alrededor, eso si acumulan riquezas que no saben que hacer con ellas… pero eso si no ayudamos a los que lo necesitan, se vendan los ojos para vivir en su mundo feliz, superfluo pijo y lleno de tontería… en vez de ayudar lo que hace es hundir más.
Si hay violencia, que no estoy de acuerdo con ella, porque las cosas no se arreglan con violencia. También decirles que ellos mismos la procreado indignando al pueblo, quitándole el pan y pan de sus hijos… con su prepotencia y arrogancia de mayoría absoluta.. O mejor dicho mayora absurda.

Valoració:3menosmas
Per Patricia R.C, fa mes de 10 anys

D’aquí a poc, siningú possa remei, l’actual Govern donarà el vist i plau pel començament de lesobres de la vía connectora que, diuen, no és autopista, encara que és un eixmastodóntic que enfonsarà el nostre poble, Son Ferriol. Ferriolers denaixement, veïnats, gent que va venir a viure a aquest indret de Mallorca queconserva l’essència d’un autèntic poble de la nostra illa, acomiadar-vos d’aquestambient de tranquilitat, d’anar a acompanyar als vostres fills a escolatranquilament perque els cotxes invadiràn qualsevol carrer del nostre poble. Pensauel motiu pel qual, o vàreu venir a viure aquí, o vàreu decidir continuarfent-lo. I ACOMIADAR aquest motiu. Amb la construcciò d’aquesta via sensevariant, els cotxes només entraràn per una part del poble i no podrem sortir al carrer amb els nins amb latranquilitat que tenim ara, no podràn anar tots sols a escola quan siguinsuficientment responsables, no els deixareu sortir per jugar a la plaça perque tendreupor, pel tràfic, no tendrem mercat de dissabte, no tindrem pau, només renou. SORTIU alcarrer i defensau el poble que ha de veure creixer els vostre fills. Si no hefeis per voltros, pensau en lo més important que teniu a la vida, i defensau illuitau per ells, és la herència que rebràn de noltros demà. I vos anim arespondre una pregunta: és aquesta herència la que voleu deixar per ells? Ésaquesta illa la que voleu que sigui testimoni de la seva infància, adolescència,i futur? És aquest futur el que esperau i voleu per ells?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente