algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

Cartes dels lectors

Com anar a l'hospital de Son Espases?
És una pregunta que ens feim molts treballadors de l'actual Son Dureta.
Jo ja ho tenia decidit: pensava anar-hi en bicicleta, pel carril bici que arriba fins allà. Però avui he anat a fer el camí i he pogut comprovar que l'asfalt de la majoria del tram està en males condicions.
Especialment el tram que passa per damunt la via de cintura és ple de sotracs i bonys al terra que t'obliguen a botar tot el camí. A més, a la baixada posterior hi ha algun desnivell molt brusc i pronunciat. Només han asfaltat de nou el darrer tram del carril, l'arribada a l'hospital. Francament, així no m'animo a fer el camí.
Per això voldria recordar als polítics que haurien de fer un manteniment dels accessos a Son Espases en tot el recorregut, i no limitar-se a asfaltar la part del carril que sortirà a la foto per inaugurar l'hospital. Una ciclista decebuda.
Lluïsa Noguera Bennàser. Palma.

Carta oberta als dirigents del PSM, Verds i Iniciativa d'Esquerra
Ja van sortint moltes veus que reclamen la unitat dels partits nacionalistes esquerrans No les escoltau? Idò no, ja tornam a ser allà mateix: per petites batalles personals i de matisos de llepafils esquiterells, enviau a filar estopa un projecte comú amb Entesa i Esquerra Republicana. Heu pogut pactar amb el PSOE (centralista) i UM (de dretes) i no us podeu entendre amb aquells que tenen més elements semblants. Jo no us puc entendre. M'ho podríeu explicar?

És una vertadera llàstima que sempre ens barallem per quatre ossos; no sabeu el mal que feis als pocs que som. Sembrau el desànim dins la nostra pesquera, perdem força i donau corda i arguments a la dreta i als centralistes. No crec ser un mussol que canta tot sol: som molts, i crec que els més, que no entenem aquestes guerretes internes i que ja començam a tenir l'almud ple de gelosies, personalismes, aferratall a les cadires i disquisicions bizantines. Mem si en sortim d'una vegada, que "val més perdre en el fermar, que el viatge no arribar", no sia cosa que us passi com al beneit que, quan va al mercat, aquest ja està tancat i qui no vol quan pot, no pot quan vol.

Tots els que d'alguna manera volem, pam envant pam enrere, el que hi ha als vostres idearis i que som els que us podríem votar, necessitam la vostra capacitat d'acord o, en tot cas, una explicació clara i consistent per mantenir el desacord. Jo, i crec que molts d'altres, mereixem resposta. L'esperam.
Mariano Moragues Ribas. Pina.

Enhorabona a la Federació de la 3a edat
La Unió d'asociacions de Mallorca vol donar l'enhorabona, públicament, a la Federació d'associacions de jubilats i pensionistes de la CAIB, encertadament presidida per Rafel Verger, per l'excel·lent tasca que desenvolupa a favor del col·lectiu de la gent gran. Una tasca que, òbviament, va impregnada, en tot moment, d'aire democràtic, pluralista i independent.

Les gestions que ha fet, dies enrere, l'esmentada federació amb la Conselleria d'Interior del Govern balear, referent a la problemàtica dels bingos als clubs de la tercera edat, la catalogam de summament positiva. És evident que la junta directiva de la Federació d'associacions de jubilats i pensionistes de la CAIB està a l'altura de les circumstàncies, actuant amb serietat, coherència i diplomàcia i donant a aquest col·lectiu el suport democràtic que necessita, sense colors polítics de cap tipus.

Per tant, la Unió d'associacions de Mallorca fa costat a l'esmentada federació -que s'ha convertit en la columna vertebral defensora dels interessos de la nostra gent gran, protegint-la en tots els nivells. S'ho mereix. Vaja si s'ho mereix!
Antonio Juan Julve, president de la Unió d'associacions de Mallorca.Palma.

Sobre Bauzá i els candidats del PP
La millor notícia per a l'esquerra de Palma és la presentació de José María Rodríguez com a candidat del PP. Aina Calvo haurà nascut com Cruyff, amb una flor al cul, perquè si ja eren difícils les possibilitats perquè fos elegida batlessa de Ciutat i acabar la legislatura, encara ho eren més perquè fos reelegida.
Bona peça, aquest Bauzá, que presenta na Maria Salom, embolicada amb el túnel de Sóller, i en Rodríguez, fins a les celles amb el cas Andratx. I jo em deman si és que no en sap més o és un socialista infiltrat, aquest president del PP.
Joan A. Mas. Palma.

Els interessos d'Espanya
El president Zapatero declara que el més important és la defensa dels interessos d'Espanya davant la violació dels drets humans per part del Marroc, amb la tortura i la mort en massa de saharauis; i no vol condemnar ni fer res que pugui disgustar el Marroc. Si Zapatero posa part damunt de tot la defensa dels interessos econòmics, doncs què dimonis fan els milers de soldats espanyols a l'Afganistan, al Líban, a Kosovo, etc.? Perquè allà només defensen els interessos econòmics dels americans. Per què no donen els comptes del que costa, de l'armament que han de comprar, vehicles, material militar?, que costa una fortuna i que està arruïnant l'economia espanyola.
Ara, en plena crisi, s'ha construït un portaavions, el més gran que mai ha tingut Espanya. Retalli primer l'enorme despesa militar, ajudi els milions d'aturats i defensi part damunt de tot el drets fonamentals de l'home, al Sàhara i pertot.
Francesc Domènech Ferrer. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mariano Moragues, fa mes de 11 anys
Benvolgut Pere: Vaig escriure la carta un parell de dies abans que es produís l'unió dels tres partits. Sempre hi ha motius per bregues entre partits, però hi ha motius superiors que crec que han de fer que no es visqui de ressentiments passats. Pel que he llegit Entesa i ERC voldrien formar part d'un pacte nacionalista i d'esquerra. No crec que es tracti de bons i dolents; tots tenim un poc de tot. I els calificatius de llepafils i demés val per tots. Això té una llarga història dins l'esquerra i s'ha donat i es dona desgraciadament molt més enllà de Mallorca i Espanya. M'agradaria fossim capaços de superar diferències menors.
Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys
Carraixet,
Tindries tota la raó si els vots arreplegats per ERC a les Illes fessin tres unces. No en fan ni mitja. ERC Illes és, ara com ara un partidetxeu, un partiderrinetó, un partidetorrineu. Quan arribi a partidetxo serà la seva hora. PSM, 34 anys d'història i feina. Aquesta ERC a les Illes... quants?
Valoració:2menosmas
Per Carraixet, fa mes de 11 anys
Aquests partidetxos com Iniciativa, Entesa , o insularistes com el PSM no tenen cap sentit al dia d'avui. Ja hi ha un partit d'àmbit nacional en aquest espai que és ERC. La resta sobra.
Valoració:1menosmas
Per Guillemet, fa mes de 11 anys
Com anar a l'hospital de Son Espases?
Lluïsa Noguera : Desde l'ajuntament em arriba una notificació que diu que tots els traballadors de Sanitat que vulguin anar a Son Espases amb bicicleta, tenen 10 dies de plaç per solicitar una bicicleta BTT, les condicions estan penjades al Bocaib. Les donacions seran a carrec dels presuposts del Govern Balear amb l'ajuda de la CEE.
De res.
Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys
Senyor Mariano Moragues,
Entesa és gent que abandonà la unitat del PSM; Esquerra Republicana de Catalunya vetà el PSM a les darreres europeees i també hi militen persones que han abandonat la unitat del PSM; i ara resulta que els llepafils esquitarells i miraprims són el PSM, Iniciativa i Verds, que són precisament els que s'han unit? Els bons són els que promogueren escissions i els dolents els que han estat abandonats? On heu enterrat la lògica, el sentit comú i l'equanimitat? Retornin, doncs, allà on eren, tots aquests llepafils que fomentaren la desunió, i endavant les atxes!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente