muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Una campanya de Cort que no serveix per a res

El passat 19 de maig vaig acudir a les noces d'un amic a Palma. Durant la celebració, i després de l'habitual brindis pels nuvis, se'ns va repartir a tots els convidats un test d'alcoholèmia amb el segell de l'Ajuntament de Palma, pertanyent a la seva nova campanya per prevenir el consum d'alcohol a l'hora de conduir. Una vegada finalitzada la celebració, vaig col·locar el broquet al tub del dispositiu (igual com varen fer molts d'altres) i el resultat del test va donar negatiu. Això em va fer agafar el cotxe amb tranquil·litat per encaminar-me al meu domicili, per la qual cosa tampoc no em vaig alterar quan una patrulla de la Guàrdia Civil em va fer detenir el vehicle en un control rutinari. Però quina va ser la meva sorpresa després de realitzar la prova d'alcoholèmia, perquè el senyor agent encarregat de realitzar-la em va comunicar que havia donat positiu i que havia d'agafar un taxi per tornar a casa. Tot això, sens dubte, preparat amb la pertinent retirada de punts i una multa de 300 euros. Quan li vaig mostrar el test de l'Ajuntament que havia realitzat minuts abans, em respongué que l'esmentat aparell no està homologat i que no m'hauria de fiar d'aquestes campanyes.

Doncs bé, crec que ara és hora de preguntar-nos a qui es poden exigir responsabilitats per aquest incident. Potser hem de qüestionar qualsevol campanya dirigida «a favor del ciutadà»? Reflexionem per un instant què ocorreria si els preservatius repartits per les universitats resultassin estar en similars condicions. Es respondria amb un simple «no senyoreta, és que aquests no estan homologats», en cas d'embaràs no desitjat?

Però encara hi ha un altre detall important que ens hauria de fer pensar en la serietat de l'Ajuntament en llançar aquestes campanyes. En les instruccions d'ús de l'aparell en qüestió posa (i cit textualment): «No utilitzar després de la data de caducitat». El problema ve en el moment en el qual, en anar a consultar-la, l'esmentada data no apareix per enlloc. No hi ha res que indiqui el lot a què pertany ni la data de caducitat (cosa que ha reconegut l'Ajuntament mateix).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.