Una ciutat sostenible de 200 quarterades
Aquests dies va d'urbanisme. Assistim a acords o converses sobre l'eliminació de sectors urbanitzables, a premis d'urbanisme, a la presentació del projecte del ParcBIT. Però sembla que hi ha algunes grans incoherències dins tots aquests afers. El fet de modificar puntualment les Normes Subsidiàries o els plans generals per incloure actuacions no previstes en el moment de la redacció del pla, quan aquestes actuacions són ara necessàries i admeses de forma general, és de comuna acceptació. En canvi, modificar el pla per excloure sectors de sòl urbanitzable que en el seu moment foren concebuts de manera especulativa ja no agrada tant, sobretot als polítics, que resulta que són els mateixos de «sí, sí, el creixement s'ha de limitar i s'ha d'establir un sostre». A hores d'ara crec que ja s'ha arribat a un sostre; de fet, ja l'hem ultrapassat i ens hem fet un bony al cap. Per aquest camí, la ciutat del futur, i em referesc al cas de Mallorca, no serà la que proposa Rogers sinó la construïda damunt la mar, ja que aviat la llei del sòl rústic no tindrà sentit.
També a Opinió
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.