cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Per què volem un aparcament sota el parc de les Estacions

La majoria de persones a Palma tenim cotxe, fins i tot n'hi ha que en tenen dos o tres, però aquesta realitat no és inqüestionable, ni immutable, ni necessàriament beneficiosa, ja que ben al contrari, l'excés d'automòbils que envaeix ciutat, amb els evidents perjudicis de contaminació per fums i renous l'estam patint tots, i encara més quan es va a peu o s'intenta anar en bicicleta per les zones aparatosament conquerides pels cotxes, que encara són la majoria. Es fa evident, per tant, la necessitat de reduir el trànsit i fomentar el transport públic (urbà/interurbà) amb imaginació i sentit comú, així com mesures alternatives per fer més zones per a vianants i creació de carrils per bicicletes.

Per tot això, pensam que és totalment contradictòria i perjudicial la construcció d'un altre macroaparcament, de diversos pisos, sota el parc de les Estacions, que seria el més gran de Palma (amb 525 places), tenint en compte que:

—Hipotecaria la zona arbrada del parc, que ha de ser molt extensa per evitar la més que possible encimentada i que ens tornin a encolomar les quatre palmeres i les quatre jardineres de sempre. Un subsòl «buit» limitarà el tipus de vegetació possible, així com el seu creixement i distribució.

—Conseqüentment, amb la necessitat de reduir el parc automobilístic (ja molt sobredimensionat) pensam que els aparcaments que actualment hi ha a Palma (incloent-hi el de la plaça de l'Olivar, en construcció) són suficients, sobretot si es fomenta l'ús del transport públic i es restringeix el trànsit urbà.

—Finalment, si com sembla, l'única cosa que realment interessa el Consistori del parc de les Estacions és la construcció del macroaparcament (per criteris econòmics ben evidents) i la possible rendibilitat electoral, té altres opcions i fins i tot altres llocs per construir-lo, si volen. Però els demanam que el parc de les Estacions sigui un autèntic parc verd, sense soterraments ni contaminacions, per tal que Palma passi a ser una ciutat més còmoda, agradable i ecològica per viure, tal i com molts ciutadans/anes volem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.