El 95% de la sobrassada es fa amb porcs duits de la Península i Rússia
De les 2.200 tones de sobrassada produïdes l'any 2006, tan sols 50 havien estat elaborades amb carn de porc criats a Mallorca. Les possibilitats de menjar pa amb un poc de sobrassada i que la carn amb la qual s'elabora aquest embotit no sigui mallorquina són del 95%. La sobrassada, majoritàriament, es produeix a Mallorca però no amb productes d'aquí. De fet, la carn de porc amb què es fa aquest embotit prové bàsicament de la Península, però també d'altres mercats més llunyans, com Rússia. I és que, per sorprenent que sembli, tan sols un 5% de la sobrassada s'elabora amb carn de porc negre (segons les dades de l'any 2006, quan es produïren 2.050 tones de sobrassada industrial i 50 de porc negre). Tanmateix, tot i així, sempre es comercialitza com un producte balear.Per entendre aquesta disfunció, cal remuntar-se a l'any 1993. Fou aleshores quan el Govern balear i els productors adoptaren la decisió que la sobrassada estigués protegida per una IGP (Indicació Geogràfica Protegida).
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»