• Màx: 19°
15°

La manca de llum atura el Moyà-Henman

El marcador del matx reflectia un 3-6, 6-1, 7-5, 2-6 i 5-5 quan s'hagué de suspendre

El tennista mallorquí Carles Moyà debutà ahir en la primera ronda del torneig de Wimbledon, tercer Grand Slam de la temporada davant l'anglès Tim Henman en un partit que no es pogué finalitzar per manca de llum (3-6, 6-1, 7-5, 2-6 i 5-5). Moyà i Henman hauran d'esperar a avui per dirimir aquest duel de veterans. La presència de la pluja durant la jornada va fer que el partit començàs amb més tard del previst. No va començar bé el partit per al mallorquí, que es veié sorprès pel gran servei del britànic en el primer set, que va haver de ser interromput per l'aparició de la pluja, que ja havia fet acte de presència en el començament de la jornada, fet que n'endarrerí l' inici. Així Henman va aprofitar al màxim un trencament de servei a favor seu per emportar-se la primera màniga per 3-6 en 38 minuts de partit.

El panorama va canviar en el començament del segon capítol, amb un Moyà molt més encertat amb el seu servei i un Henman que només podia veure-les venir. El mallorquí no va donar cap oportunitat al britànic i en només 28 minuts va despatxar el segon set per un contundent 6-1. Carles Moyà va mantenir el seu gran nivell de joc en la tercera màniga i cercà el seu primer avantatge en el global del partit, tot i que va trobar un Tim Henman més encertat i lluitador. El set, que va ser el segon més llarg del partit, amb 49 minuts, es va tornar a decidir del costat del balear (7-5), encara que per un marge molt més ajustat que el segon.

Tot semblava indicar que la quarta màniga seria la definitiva, tot menys l'encert de Henman, que lluny d'enfonsar-se es va refer per col·locar el 2-2 en el marcador en 28 minuts de joc per 6-2. Carles Moyà no es va poder recuperar del primer trencament que li va infringir el britànic en aquest set anant a remolc durant la resta d'aquest quart capítol.

El darrer set va ser, amb diferència, el més disputat del partit. Carles Moyà va començar molt bé aquesta màniga i trencà molt aviat el servei del seu rival. Tot i això, Henman, no es va enfonsar i va continuar lluitant fins que en el vuitè joc del set definitiu va aconseguir tornar el trencament a Carles Moyà, que ja havia patit per guanyar els seus dos anteriors serveis. Així, empès pel seu públic, el britànic es va apuntar el seu següent servei, que li permeté pressionar Moyà en el joc posterior, en què va disposar de fins a quatre bolles de partit abans que Moyà establís el 5-5. Amb aquest marcador, tots dos jugadors decidiren posar un punt seguit al matx, que continuaran avui. La falta de llum va fer impossible acabar el partit i els dos veterans jugadors el resoldran avui.