algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
16°

J. Socies

Manacor escalfa motors amb un rotund assaig de les Completes de Sant Antoni
Balears » Part Forana #SantAntoni#Completes

Manacor escalfa motors amb un rotund assaig de les Completes de Sant Antoni

|

L'església dels Dolors de Manacor va quedar divendres petita per acollir la multitud que va voler assistir al tradicional assaig de les Completes de Sant Antoni. L'acte se celebra habitualment la vigília de Sant Antoni en l'interior del temple dels Dolors i per al qual en els últims anys ja s'han hagut d'adoptar diferents mesures de seguretat.

Balears » Ciutat

El Govern pagarà el 75 per cent de la demolició dels apartaments de ses Covetes

|

El Govern de José Ramón Bauzá pagarà el 75 per cent de la demolició dels apartaments de Ses Covetes. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Campos només haurà de pagar el 25 per cent restant. Aquesta operació està gestionada per l'Oficina de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca. El conseller d'Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca, Mauricio Rovira, ha convocat per al pròxim dimecres, dia 6 de març, el Consell de Direcció de l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca per aprovar un protocol general de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Campos que té com a principal objectiu contribuir a executar l'ordre de demolició dictada pel TSJB.

Balears » Part Forana

Els restauradors d’Algaida denuncien el cost de la taxa de fems

|

Els restauradors d'Algaida han decidit agafar el bou per les banyes i, davant la que consideren una "abusiva" tarifa de fems, acudeixen al jutjat per denunciar "tot un grapat d'inexactituds que ens han cobrat i que no corresponen a la realitat". Així ho explica Mateu Barceló, propietari d'un dels restaurants de la localitat. Ell manifesta que "al nostre local, hi tenim un contenidor de gran capacitat, mil litres, i un de petit i la taxa de residus de l'Ajuntament ens cobra per dos receptacles grans. Això significa 800 euros per un contenidor que jo havia pagat prèviament". Barceló explica que alguns dels locals de restauració ens hem unit i durem endavant una denúncia contra la Sala". El batle d'Algaida, Francesc Miralles, manifesta que "cada un d'aquests establiments, com la resta de comerços, paga segons el material de rebuig que genera.

Ara » Tendències

Les platges de ses Salines són símbol de qualitat

|

El municipi de ses Salines s'ha convertit en el primer a aconseguir el certificat de qualitat ISO 14.001 per a les seves platges verges. També l'han obtingut la resta d'arenals considerats urbans. En definitiva, les deu platges del terme, totes, reben aquesta distinció, que fa que el municipi saliner s'uneixi a Capdepera, Muro, Andratx i Llucmajor. Bartomeu Lladonet, batle de ses Salines, manifestà que "el turisme demanava aquesta qualitat, que obtenim amb aquest certificat distintiu". Lladonet reconegué, a més, que "ara ens cal la feina feixuga, ja que aquesta qualificació no tan sols s'ha d'aconseguir, sinó també mantenir". Per pert seva, Maria Bonet, regidora de Medi Ambient, remarcà el fet que s'hagi assolit aquest reconeixement per a les deu platges del municipi. "Som el primer terme de Mallorca que aconsegueix l'ISO no tan sols per a les platges considerades urbanes, sinó també per a les verges", afirmà. Bonet afegí que "tota aquesta feina va a favor del manteniment i de la preservació del litoral.

Balears » Part Forana

La urbanització de Canyamel vol envair la zona protegida

|

Ara fa 23 anys que l'anomenat sector 7 de Canyamel, a Capdepera, deixà una zona de 38 hectàrees a punt per urbanitzar, la mateixa extensió que ocupa el poble d'Ariany i el doble de l'actual nucli urbanitzat de Canyamel. Ara, el GOB veu que, 20 anys després de la Llei d'espais naturals de 1991, "aquella fita es pot adaptar al promotor. Si més no, això és el que pareix que diu el Govern", indica Jaume Adrover, portaveu del grup ecologista. Cal pensar que, després de rebre l'oferta constructora amb capital àrab, l'impulsor de la urbanització Cap Vermell reivindica que una part d'allò que ara és Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i la zona d'harmonització (sòl rústic) per una errada han de ser edificables. A parer del GOB, es tracta d'una proposta que també defensa l'Ajuntament gabellí, governat pel pacte entre el PSOE i UCAP.

Cultura » Cultura

La restauració del retaule major d’Algaida aporta noves dades

|

El retaule major de la parròquia d'Algaida, a mig restaurar, ha obert noves hipòtesis sobre l'autoria de les seves espectaculars escultures. Fa uns mesos que el taller de Restauració del Bisbat de Mallorca hi treballa seguint-ne tots els processos de conservació i restauració. La peça, de finals del segle XVII i principis del XVIII (1695-1714), tornarà a lluir després de l'acurada tasca de neteja, de fixació de capes, de consolidació estructural i de tots els procediments adients que du a terme l'equip de restauradors dirigits per Antònia Reig. La feina es completarà després amb l'estudi historicoartístic del professor de la UIB Andreu J. Villalonga. L'estructura arquitectònica del retaule havia estat atribuïda al felanitxer Miquel Barceló (1645-1729).

Balears » Part Forana

Vilafranca recupera la memòria

|

A primera hora d'ahir al matí, el personal de neteja de l'Ajuntament de Vilafranca es disposava a fer dissabte a l'habitació del primer pis de la casa de la vila on es guarden la careta del dimoni, els caparrots i altres estris que s'utilitzen en les festes. La sorpresa fou majúscula quan, vora un armari, aparegué el quadre de Laura Riera dedicat a la Memòria Històrica de la vila. La pintura, suposadament robada de la sala de plens a principis del mes de setembre passat, està intacta i una altra vegada penjada al seu lloc. Així es demostra que el quatre no sortí mai del Consistori. Una vegada efectuada la troballa, el batle, Montserrat Rosselló (PP), ha volgut deixar clar que "ni el quadre no va ser robat ni, per suposat, tampoc llevat de manera deliberada per mi mateix o pel meu equip de govern, talment com algunes persones i col·lectius havien donat a entendre i, fins i tot, ens n'havien acusat públicament sense tenir cap element probatori, fet que es coneix com falses acusacions".

Balears » Part Forana

A Son Servera, ‘vies fluvials’

|

La pluja constant al llarg de tot el dia d'ahir va deixar la zona de l'estació de tren de Son Servera inundada d'aigua. Aquesta situació va deixar alguns veïns sense poder anar dels seus habitatges cap al poble o veïns del nucli cap a les seves finques. L'aigua a poc a poc va anar omplint la trinxera per on en el futur han de passar les vies del tram-tren. Josep Barrientos, el batle de la localitat, va manifestar que "nosaltres ja ho vam advertir a la Conselleria, no ens queixàvem debades."

Balears » Part Forana

Son Baco, amb el golf, a la venda per 21 milions

|

Ara camp de golf, ara no. Amb oferta complementària o sense. Tenim permís, no n'hi ha. Hi ha inversors, ara no n'hi ha. Pagàrem la depuradora al poble de Campos i la reclamarem. En definitiva, mil i una històries giren al voltant d'uns dels projectes de camp de golf més llargs de les Balears. De fet, la situació fa més de vint anys que s'arrossega. Ara, per 21 milions d'euros, tota aquesta història pot ser de qualsevol ciutadà i és que Son Baco està en venda. Així s'anuncia a la pàgina web de la immobiliària AM. En canvi, ho nega amb rotunditat el gerent de l'empresa. A la web s'ofereixen els terrenys. Ubicats "aproximadament a 3 km de Campos en direcció a la Colònia de San Jordi, hi ha 265 hectàrees de terreny amb diverses cases".