cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Bauzá parla en ferm de reduir el nombre de diputats al Parlament

Bauzá, acompanyat dels pesos pesants del grup parlamentari popular, a Santanyí. | Grup Parlamentari Popular

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha anunciat aquest migdia durant les jornades parlamentàries del seu grup celebrades a Santanyí que es proposarà una reducció del nombre de diputats dels 59 actuals a 41 i la modificació del sistema retributiu.

Aquesta reducció és d'un 30,5 per cent dels diputats de la Cambra autonòmica, mantenint la mateixa proporció per illes.

A més, també es proposa la modificació del sistema de retribució que suprimirà el sou dels diputats i només se'ls pagaran les dietes. Els únics que seguiran cobrant un sou seran els membres de la Mesa del Parlament i els portaveus dels grups. L'estalvi total d'aquestes dues iniciatives serà de 12 milions d'euros cada legislatura.

Aquestes dues mesures es durien a terme la pròxima legislatura i comportarien la modificació de la Llei Electoral. Bauzá ha comentat que no ha consultat la seva decisió amb cap grup polític però que, a partir d'ara, està obert al diàleg. En qualsevol cas, per a reformar fins aquest punt el funcionament de l'activitat dels diputats caldria l'entesa amb algun grup de l'oposició, la qual cosa sembla complicada.

El passat mes de gener, el president ja va donar pistes d'aquesta reestructuració assegurant que es podia fer «el mateix treball parlamentari» amb menys de 59 diputats i, així, va defensar la importància de practicar un «ERO» al Parlament per a reduir despesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Ginjoler, fa mes de 10 anys

Al petit dictador l'opossició li fa nossa.

Valoració:-3menosmas
Per català de Mallorca, fa mes de 10 anys

és que lo seu seria que només n'hi anàs un de cada partit. No hi ha disciplina de vot? no voten tots els membres de cada partit lo mateix? idò que hi vagin den un en un i per torns, i que només cobri el que hi va aquell dia.

Valoració:2menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

També ho farà per decret?
Ja n'hi ha prou de tanta collonada fascista.

Valoració:5menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

I també abolir els assessors i llevar-los el sou i dietes als diputats i membres del govern. Volem gent que faci feina per la societat, no per fer el "golfo" (això de golfo és per no posar el que realment són, en Bauçà i companyia).
I ja que hi som, fer que sigui incompatible ser del legislatiu i de l'executiu (on està la separació de poders?)
I que la gent voti a persones i no a partits, a més de llevar que l'estat pagui als partits i sindicats.
I que el poble voti els jutges del constitucional i del suprem.
I fer una nova constitució moderna i democràtica.
I que ... (hi ha moltes coses necessàries que no faran!)

Valoració:9menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

D'acord; que baixin el nombre de diputats, però també el llindar de vots a partir del qual un partit obté representació en la cambra. Que posin un 1%. No crec que tenguin collons (perdó per l'expressió).

Valoració:6menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys

Quina ineptitud, que se'n vagi ja aquest cap de fava..

Valoració:11menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 10 anys

I per què no lleva el privilegi del nivell 33 als funcionaris que han estat càrrecs polítics? Si alguna cosa han d'arreglar, és aquesta i que deixi l'educació i la llengua com estaven, que no li han fet res.

Valoració:7menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Com més pocs representin molts, sa democràcia és de més baixa qualitat i, com s'ha dit en algun altre comentari, es partits grans grenaran. Ara que el PP, sobretot es balear, té importants sectors en contra que li farien perillar seriosament sa majoria parlamentària, una mesura com aquestes serviria per a perpetuar-se de manera tramposa, un autèntic tongo, sobretot ara que se li veu s'autèntica cara monstruosa en aprovar un altre decret TIL sortejant una decisió judicial que afavoria ses classes populars. I està per veure que s'altre partit gros, el PSOE, s'hi oposi de manera ferma

Valoració:5menosmas
Per nanai, fa mes de 10 anys

Me pos messions que això no s'aprovarà. Son necessaris dos terços de vots en el Parlament. Pensa tu que els minoritaris el vulguin. Això és comédia i en Bauzá ho sap. Davant l'opinió general, que està farta dels polítics, quedarà bé i la culpa de que no vagi endavant serà dels altres.

Valoració:9menosmas
Per jo mateixa, fa mes de 10 anys

al Parlament sobre un membre, en Bauza, i ell no ho enten, es molt dur de mollera, i caparrut. Ell es el problema

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente