nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Rafel Nadal ja és a quarts a París

El manacorí va fer valer la seva condició de número 1 i superà sense dificultats el jugador francès Gael Monfils en una hora i mitja de partit per un contundent 6-3 i 6-2

El tennista mallorquí Rafel Nadal aconseguí ahir la classificació per a quarts de final del torneig de París, darrer Màsters Sèries de la temporada, en guanyar el francès Gael Monfils per 6-3 i 6-2 en una hora i mitja de joc. El número u del món, finalista en la passada edició, s’enfrontarà per un lloc a semifinals amb el vencedor del duel entre el rus Nikolay Davidenko, sisè cap de sèrie, i el txec Tomas Berdych.

Nadal completà amb èxit un partit que no pareixia fàcil, ja que Monfils es podia haver fet fort davant el seu públic i el balear arriba al tram final de la temporada en reserva. No obstant això, Nadal tornà a ser massa jugador per a un Monfils que no aprofità les oportunitats. El de Manacor, amb massa errades no forçades a l’inici, es complicà els primers jocs, però anà imposant a poc a poc el seu ritme a l’enfrontament.

Finalment aconseguí el break en el sisè joc, la qual cosa va ser suficient per encarrilar el primer set. Monfils, molt conservador en la primera mànega i allunyat del seu estil habitual, canvià la seva manera de jugar en el segon set. Més agressiu amb la dreta, el francès desaprofità l’enèsima oportunitat de break. En canvi, nadal sí va treure’n profit, de les seves oportunitats, i va arribar a doblegar Monfils per un 6-2. El manacorí es col·locà d’aquesta manera a quarts.

Per segona jornada consecutiva, Nadal va eliminar un jugador local. Contra Florent Serra, el públic s’inclinà davant la lògica, però en Monfils havien depositat més esperances. Rafel Nadal és el darrer espanyol que queda en el torneig, ja que Fernando Verdasco va caure davant l’escocès Andy Murray per 6-3 i 7-6. Poc va poder fer el madrileny davant el quart cap de sèrie. El rival de Murray a quarts serà l’argentí David Nalbandián, que s’imposà al seu compatriota Juan Martín del Potro per 6-4 i 6-0.

Tampoc no demostrà pietat un Roger Federer que només cedí set jocs davant Marin Cicil, que derrotà per 6-3 i 6-4. El número dos del món es mesurarà amb el nord-americà James Blake, que encara lluita per tenir opcions d’anar a Xangai. Encara que el suís ha guanyat en vuit ocasions Blake, encara està en el seu record la derrota sofrida contra el nord-americà en els Jocs Olímpics de Pequín. L’eliminació de Djokovic per Tsonga fou la sorpresa de la jornada a París.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.