nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La imbatibilitat més mediocre

El Mallorca no ha aprofitat la ratxa de set partits sense perdre de la segona volta per escapar del perill

El Reial Mallorca sumà al Colisèum Alfonso Pérez el seu tretzè empat de la temporada (3-3) i es convertí en l'únic equip de Primera Divisió que no coneix la derrota en la segona volta del campionat, ja que el passat dissabte, el Barcelona perdé al Vicente Calderón davant l'Atlètic de Madrid (4-2) i amb la derrota perdé també la condició d'invicte que compartia amb els balears des de que la Lliga superà el seu equador.

Malgrat tot, el conjunt que entrena Gregorio Manzano no ha sabut aprofitar la seva ratxa positiva de resultats per escalar llocs a la classificació i allunyar-se definitivament de la zona de perill. Continua gairebé al mateix lloc allà on estava. El Mallorca acabà la primera volta instal·lat en la tretzena posició amb 22 punts i un balanç de cinc victòries, set empats i set derrotes. En aquella dinovena jornada, l'Osasuna marcava la frontera amb el descens amb 20 punts.

Set jornades després, en les que els balears han sumat una victòria (Atlètic de Madrid) i sis empats (Llevant, Vila-real, Almeria, Valladolid, Betis i Getafe), és veritat que no s'ha encaixat cap derrota, però en tot aquest temps l'equip no ha anat ni envant no enrere. El Reial Mallorca en allò que duim de segona volta ha sumat nou punts que li han permès pujar del tretzè al dotzè lloc actual. Resten dotze jornades per al final de la Lliga i els illencs només necessitarien 12 o 13 punts per, sumats als 31 actuals, assolir la desitjada xifra dels 42 o 43 punts que gairebé garanteixen la permanència. Però l'amenaça del descens continua a només dos punts i la igualtat entre els equips implicats en la lluita per la salvació és màxima: del desè classificat (Getafe, 33 punts) al devuitè (Recreativo, 29), només hi ha quatre punts de diferència. En una competició en que la victòria es paga amb tres punts i els empats amb un, els triomfs són vitals per abandonar la zona baixa de la classificació i aquests darrerament se resisteixen al Mallorca. Els empats no garanteixen la supervivència. En la segona volta, els equips que més punts han sumat són el Barcelona i l'Almeria amb 14 punts i els que menys l'Espanyol amb 6 i el Múrcia amb 1. El Mallorca, en una hipotètica classificació de la segona volta, ocuparia l'onzena posició a cinc punts del líder i a dos del descens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.