muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Palma aprova l'examen olímpic

La comissió tècnica de Madrid 2016 es mostrà satisfeta amb les propostes de Ciutat per ser subseu

Palma rebé ahir la visita de la comissió tècnica d'avaluació per al procés de selecció de la subseu olímpica de vela de Madrid 2016. Just un dia després de visitar València, la comissió d'avaluació visità les instal·lacions de Palma i avaluà tots els factors que es tindran en compte a l'hora de decidir si serà la capital valenciana o la balear la subseu dels Jocs Olímpics en cas que Madrid els pugui organitzar l'any 2016. La capital palmesana ja formà part del projecte de Madrid 2012 i aspira a tornar a ser part de la seva candidatura.

El pròxim 30 de novembre es prendrà la decisió sobre quina de les dues aspirants serà finalment subseu olímpica. Serà el gabinet de govern de Madrid 2016 l'encarregat de designar l'elegida. Un dels elements a tenir en compte en la candidatura de Palma és que s'ha millorat molt la proposta que es va fer per a Madrid 2012. Ja no es planteja dur a terme la competició a Cala Nova, sinó al moll Vell de Palma, i això ha permès millores substancials. Per una part, s'aprofitarà la sortida natural de Ciutat, amb la Llonja i la Catedral com a paisatge de fons. A més, duent les proves a Palma es milloren problemes de transport i espai que implicava el projecte de 2012.

«Estam molt contents amb el repàs que la comissió tècnica ha fet de la nostra candidatura», afirmà Toni Moragues, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma. «Tenim un bon projecte i estic segur que aconseguirem ser subseu de Madrid 2016», afegí. «S'ha de tenir en compte que Palma està molt habituada a organitzar grans esdeveniments de vela durant tot l'any», digué Moragues. «Tenim el trofeu Princesa Sofia, la Copa del Rei i el Palma Vela. No es pot negar l'experiència de Ciutat quant a classes olímpiques, i aquest serà un dels factors a considerar per aquesta comissió d'avaluació», explicà el regidor d'Esports de l'Ajuntament.

Ara només queda esperar quin serà el resultat de la deliberació que decidirà si serà Palma o València la subseu dels Jocs de Madrid 2016. Serà una dura competició, perquè les dues propostes presentades són de molta qualitat, però des de Palma es confia que la tradició i l'experiència de Ciutat en el camp de la vela siguin decisives a l'hora de ser triada. Aquesta serà la primera vegada que una subseu s'elegeix d'aquesta manera, amb paràmetres totalment objectius que ha de puntuar la comissió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.