algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Klier supera Stamsnijder el dia del diluvi

El ciclista alemany superà el seu company d'escapada en una emocionant esprintada final

L'alemany Andreas Klier, del T-Mobile, aconseguí la victòria en l'esprintada en un duel disputat amb l'holandès Tom Stamsnijder (Gerolsteiner) en la 13a etapa de la Vuelta, que es disputà amb moments de diluvi i calabruix entre Hellín i Torre Pacheco, de 176 quilòmetres. Tot i així, el rus Denis Menchov conservà el jersei or de líder.

Klier, de 31 anys, imposà la seva astúcia i veterania per anotar-se la primera etapa en una carrera gran davant un novell, Stamsnijder, que la hi prengué quan faltava un quilòmetre i quedà un poc enrere a 100 metres de la línia d'arribada. L'alemany hagué d'accelerar lleugerament per celebrar la victòria.

Ambdós corredors foren, juntament amb el francès Jeremy Roy, els herois de la jornada, ja que feren bona la primera fuga reduïda de la present edició, i s'acabà així amb el guió previst i de pas amb la monotonia en la qual havia caigut la Vuelta, que visqué moments quasi dramàtics per una tempesta d'aigua i calabruix. L'alemany marcà a l'arribada un temps de 4 h.01.52, el mateix que Stamsnijder, de 22 anys, un enorme neoprofessional que pagà la novellada en atacar a destemps. La tercera plaça fou per a Roy, a 24 segons, i el grup arribà amb els italians Daniel Bennati i Alessandro Petacchi al capdavant, a 4.03 minut de Klier.

Els favorits arribaren en el primer grup i, per tant, Denis Menchov mantingué les diferències de 2.01 i 2.27 minuts sobre el seu compatriota Vladimir Efinkin i l'australià Cadel Evans, segon i tercer respectivament. Carlos Sastre, primer espanyol, és quart a 3.02.

La primera escapada exitosa de la Vuelta es creà en el quilòmetre 20 amb el trio format per Stamsnidjer (Gerolsteiner), Jeremy Roy (Francaise) i Andreas Klier (T-Mobile). Juntaren forces per les immenses planícies d'Albacete i Múrcia, fins arribar a diferències al voltant de deu minuts. I junts van viure els moment que marcaren el viatge fins a Torre Pacheco.

Una etapa de les considerades tranquil·les es transformà en un infern en l'ascens a Port Espuña, quan la pluja transformà la carretera en un riu pel qual just es podia transitar. L'aigua es convertí en calabruix passat el quilòmetre 100.

En el quilòmetre 121 es produí una caiguda massiva. Molts ferits que feren treballar molt als metges. El belga Devolder, l'alemany Zabell i l'espanyol Santos González eren els afectats per l'accident, entre d'altres.

No hi hagué accelerades durant la caiguda. El grup es dividí en mil bocins, però un poc de solidaritat en aquests moments serví per juntar, un altre cop, a tots els corredors en un sol grup, que viatjava amb un retard de 8.40 a 30 quilòmetres de Torre Pacheco. La victòria, se la jugarien Stamsnidjer, Roy i Klier, però en el grup arribà la batalla amb l'aparició lateral del vent. Ho intentà el Caisse d'Epargne, però sense sort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.