Espanya es limità a complir el tràmit

El conjunt de Luis Aragonés superà Liechtenstein amb dos gols de David Villa

LIECHTENSTEIN 0
ESPANYA 2

Sense lluentor, però amb eficàcia, la de David Villa a la primera part, Espanya va fer la seva feina a Liechtenstein i confirmà la seva condició de clara favorita amb una victòria (0-2) que li serveix per escalar fins al segon esglaó de la classificació del grup F. Davant Liechtenstein, un rival menor, dels més dèbils del futbol mundial, l'equip d'Aragonés guanyà per la inèrcia de la seva gran superioritat, no perquè oferís una bona actuació. I no poden servir d'excusa els sis canvis que va fer el tècnic madrileny respecte del partit de Letònia.

Espanya resolgué el partit en el primer quart d'hora amb dos gols de David Villa. L'asturià marcà el primer després de rebre una excel·lent passada en profunditat de Cesc. El segon, el firmà amb una espectacular tisora. Dues arribades. Dos gols. Tanta eficàcia en tan poc temps assegurà el triomf a Espanya, però sembla que endormiscà els jugadors d'Aragonés. S'hi sentiren molt superiors i començaren a economitzar esforços. A més dels gols, a la primer part el porter de Liechtenstein només sentí el perill en una maniobra d'Iniesta, que xutà fora des de l'interior de l'àrea. En el segon temps, poc o res més. Un xut de Xabi Alonso fou aturat pel porter amb dificultats, una bona opotunitat errada per Luis García, un llançament de Soldado... I una clamorosa ocasió que Villa no va saber aprofitar, a més d'un penal fallat pel davanter asturià del València. José Manuel Reina, que ahir substituí Casillas, va veure el partit des de molt lluny. Del Liechtenstein, només Mario Frick, davanter del Siena italià, pot acreditar un cert nivell. Franz Burgmeier va fer el millor dels locals, que xutà al travesser des de fora de l'àrea en el minut 62. Fou una acció aïllada celebrada amb gran festa pels aficionats locals.