nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Cimera a Son Moix: junta d'accionistes

Els propietaris han de decidir l'ampliació del capital social del club mallorquinista

La junta d'accionistes del Reial Mallorca es reunirà avui horabaixa a l'estadi de Son Moix amb l'ampliació de capital de l'entitat com a punt principal de l'ordre del dia. Els requisits pactats pel Grupo Zeta, quan l'estiu passat anuncià l'ampliació que ha fet possible que Bartomeu Cursach sigui ara el màxima accionista, no s'han complert.

És per això que l'assemblea haurà de decidir si continua endavant amb aquesta nova ampliació o si el Grupo Zeta exigeix que se satisfacin primer les condicions acordades.

El mes d'agost passat s'arribà a l'acord que l'ampliació de capital mínima seria de 12 milions d'euros i que, a més, es faria una aportació a la Fundació Reial Mallorca de sis milions més. Al final, com se sap, la donació dels hotelers a la Fundació ha estat de 3,5 milions d'euros.

En aquesta situació, la voluntat dels actuals accionistes mallorquins d'obrir l'entitat a la societat i de fer possible que tots els mallorquins tenguin accions del club més representatiu d'aquestes illes, queda en mans de la voluntat del Grupo Zeta.

En tot cas, aquestes darreres setmanes Mateu Alemany ha negociat amb diversos empresaris per aconseguir que l'aportació a la Fundació arribi a la quantitat acordada, a pesar que encara no s'hagi formalitzat.

Diferents membres del consell d'administració consultats per Diari de Balears es mostraren convençuts que el Grupo Zeta no posarà cap entrebanc perquè el club s'obri a la societat. En aquesta mateixa línia, tant el president com la totalitat dels empresaris propietaris del Mallorca han manifestat sempre la seva intenció que l'entitat sigui de mallorquins, com més millor.

D'altra banda, la junta d'accionistes del club haurà d'aprovar també, tal com fa cada any, els comptes anuals i a més el pressupost de l'actual temporada.

Damunt la taula del consell d'administració hi haurà també la decisió respecte de les possibles incorporacions a l'equip durant el mercat d'hivern. Els fitxatges de Finidi i de l'argentí Pereyra, si resols el seus problemes amb el club d'origen, rebran el vistiplau de la junta.

Respecte del traspàs de Samuel Etoo, el president Mateu Alemany exposarà una vegada més la seva disposició a vendre el futbolista, si bé no ho farà en cap cas abans del mes de juny. El Mallorca ha rebut una oferta d'un intermediari que assegura parlar en nom del Manchester United, però el club li ha sol·licitat que autentifiqui aquest interès.

Tant el president com el principal accionista, Bartomeu Cursach, han parlat amb el futbolista perquè entengui que el millor per als seus interessos i per als del club és que quedi almanco fins a final de temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.