nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Turu Flores: «Treball per ser titular»

Pandiani i Etoo seran els seus principals rivals a l'hora de fer-se un lloc a l'onze de Manzano

Jorge Oscar «Turu» Flores ha vingut al Reial Mallorca disposat a oblidar la nefasta temporada que va viure l'any passat al Valladolid, amenaçant que «estic treballant per ser titular». No obstant això, el futbolista argentí no ho tindrà gens fàcil, ja que noms com Samuel Etoo, Walter Pandiani, Leo Biagini o Carlos Domínguez passaran per la ment de Gregorio Manzano a l'hora d'alinear la davantera del seu onze titular. El tècnic andalús va confirmar al partit de diumenge que sent especial predilecció pel 4-2-3-1 o, en detriment d'aquest, el 4-4-2, el que deixa un mínim de tres davanters a la banqueta. Carlos Domínguez i Leo Biagini pareixen ser els principals candidats a la suplència.

El sevillà ja no va gaudir de gaires oportunitats durant la temporada passada, mentre que l'argentí va tenir fitxa al darrer moment gràcies a la vacant deixada pels fixatges frustrats, la cessió de Güiza i la rescissió de Josemi. Per altra banda, Pandiani, tot i no tenir sort de cara al gol, va demostrar a Son Moix perquè Manzano havia apostat per ell ja d'entrada i després de només dos dies d'entrenament amb l'equip.

Tot i això, Turu Flores es va mostrar contundent a l'hora de declarar que «he vingut disposat, i amb moltes ganes, de revertir la situació de l'any passat perquè va ser molt negativa» i va assegurar que no té por de quedar-se una temporada en blanc per culpa del sistema emprat pel tècnic mallorquinista. «L'esquema pot canviar en qualsevol moment», va explicar a aquest respecte, i va afegir que «la competència per fer-se un lloc a l'onze sempre és sana, i, a més a més, m'estic trobant molt bé a l'equip». El mateix exdeportivista va recordar que «en alguns moments del partit contra el València vàrem jugar amb tres puntes», en referència a la momentània avançada posició que ocupà un inspirat Albert Riera.

A diferència del que li succeirà amb la línia defensiva, on no podrà escollir entre més centrals que Miquel Àngel Nadal i Fernando Niño durant els primers mesos, Manzano compta amb un ampli ventall d'opcions per dissenyar l'atac, a banda d'un Ariel Ibagaza indiscutible a la línia de creació. En cas d'apostar pel 4-2-3-1 amb què inicià diumenge l'ofensiva contra el campió de Lliga, el davanter ara per ara amb més opcions per jugar com a única punta és Pandiani, que tendrà quatre partits més per demostrar la seva vàlua abans que Samuel Etoo no compleixi la sanció amb què fou castigat per l'agressió a Angulo la temporada passada.

Quan el campió d'Àfrica pugui tornar al terreny de joc, la situació serà molt diferent i segurament Manzano optarà pel 4-4-2, esquema amb el qual va finalitzar el primer partit de Lliga amb Güiza, ara al Recreativo de Huelva, i Turu Flores com a parella atacant. És precisament aquest sistema el que més portes li obriria al davanter argentí, que als pocs minuts que jugà diumenge ja va demostrar tant la seva habilitat amb l'esfèric als peus com la seva preferència d'endarrerir-se uns deu metres respecte del davanter.

Amb un Carlos Domínguez que la temporada passada ja es va haver de conformar de jugar els darrers minuts de cada partit i un Leo Biagini que va quedar sorprès quan li feren escollir dorsal després de dos mesos d'intentar cedir-lo, Samuel Etoo, Walter Pandiani i Turu Flores estan cridats a ser les principals apostes ofensives d'un Mallorca que, segons aquest darrer, «pot arribar a complir les màximes expectatives».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.