algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

El finlandès Marcus Gronholm guanyà a casa i Sainz acabà sisè

El pilot madrileny només pogué retallar un punt al líder Makinen

El pilot finlandès Marcus Gronholm complí amb la tradició del Ral·li de Finlàndia, on en els darrers trenta anys només per dues vegades no ha guanyat un pilot de casa, i s'alçà amb el triomf de la novena prova puntuable per al Mundial de ral·lis. Gronholm, que ja s'hi imposà l'any passat, va resistir el darrer atac del pilot britànic Richard Burns (Subaru Impreza WRC), que després de fer el millor temps en dues de les tres especials de la darrera etapa reduí a només vint-i-cinc segons l'avantatge del nòrdic.

El tercer lloc fou per al pilot de Ford Colin Mc Rae, que no desaprofità la desfeta del finlandès Harri Rovanpera (Peugeot 206 WRC), en el darrer tram cronometrat de la jornada, i sumà quatre nous punts que el situen només a sis de Tommi Makinen, vigent líder del Mundial. Pitjor li anaren les coses al seu company d'equip Carlos Sainz, que no només veié com pujava el seu desavantatge respecte de Gronholm, sinó que a més fou incapaç de superar l'estonià de Subaru Markko Martin. L'espanyol acabà a 1:40.5 minuts del primer.

El pilot madrileny sumà només un punt més per la classificació general, restant així importància a l'abandonament el primer dia de Makinen (Mitsubishi Lancer), i encara hi ha una diferència important entre ells de tretze punts. Els pilots de Ford gaudiran d'una nova oportunitat per assolir el lideratge del Mundial al proper Ral·li de Nova Zelanda, que tindrà lloc del 20 al 23 de setembre. La mala actuació dels Mitsubishi a Finlàndia tingué repercussions en el Mundial de marques, en què Ford recuperà, després de sumar sis punts més, el primer lloc de la classificació, empatat a 66 punts amb l'escuderia japonesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.