muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El castell de Bellver coronà Joan Fuentes

Lutz Lehmann guanyà la darrera etapa, que no canvià la part alta de la classificació

No era la clàssica etapa final de les Avingudes, però la darrera jornada del Cinturó Ciclista Internacional a Mallorca no canvià la classificació general pel que fa a les primeres posicions.

Les dues pujades al coll de sa Creu i l'arribada final al castell de Bellver tan sols varen fer que els ciclistes que ja anaven molt per darrere a la classificació es prenguessin amb calma la jornada i anassin arribant a poc a poc a la línia de meta. Línia que creuà en primer lloc l'alemany de l'equip SC Leipzig, Lutz Lehmann, amb cinc segons d'avantatge respecte del grup dels principals ciclistes, entre els quals hi havia el líder de la general Joan Fuentes que per tant conservà la primera posició i es proclamà vencedor absolut de la 34a edició de la prova mallorquina.

Però tot això no evità que els ciclistes rodassin a un fort ritme, sobretot a la part final de l'etapa, i precisament a causa d'aquest augment del ritme, el gran grup que fins llavors havia anat totalment agrupat es trencà i en els darrers quilòmetres desenes de grupets anaren entrant a meta.

El ciclista de l'Ideal Olímpic Joan Fuentes va estar sempre al costat dels pocs ciclistes que encara li podien fer mal a la general, i dominà en tot moment la cursa.

El mallorquí Joan Horrach no va tenir cap opció, ja que els companys del líder varen fer una molt bona cursa controlant en tot moment qualsevol intent de deixar el grup i també varen imprimir el ritme adequat per al seu cap de files.

Així anaren passant els quilòmetres i la línia de meta s'acostava a la vegada que les diferents classificacions quedaven també definides.
A la pujada final al castell de Bellver, el grup principal començà junt, però als darrers metres el ciclista alemany Lutz Lehmann "líder de la classificació general per punts" llançà un petit atac que va tenir el seu fruit en la victòria d'etapa amb cinc segons d'avantatge a la resta de corredors.

Així, Joan Fuentes acabà amb una sequera de 9 anys pel que fa a un guanyador espanyol i alhora va fer que la victòria mallorquina hagi d'esperar a una pròxima edició. Joan Horrach, el ciclista de Deià, es va haver de conformar amb la sisena plaça final, mentre que el seu company d'equip a l'Illes Balears, Miquel Alzamora, ha estat el segon mallorquí a la classificació general, situat a la 22a posició.

Per equips, l'Ideal Olímpic ha acabat com a guanyador final, tot i que ha tingut una dura resistència en l'US Montauban, que acabà a tan sols a dos segons de diferència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.