cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Jordi Pujol aprova la Llei de les seleccions catalanes

El Govern català aprovà el projecte de Llei que separa les seleccions catalanes de les espanyoles i ho ha enviat per tramitació urgent al Parlament autonòmic, encara que es preveu que pugui ser aprovat en aquesta legislatura.

Els consellers de Presidència i de Cultura, Xavier Trias i Joan Maria Pujals, respectivament, presentaren en roda de premsa el projecte aprovat, i varen insistir en el que consideren «plenament constitucional i estatutari». Trias va dir que «estam convençuts que té garantíes de constitucionalitat. Com a mínim que es reconegui que és constitucional, encara que no agradi», i va afegir que considera «ridícul» que es digui que és una llei dirigida contra Espanya, ja que «no es fa per anar contra ningú, sinó a favor de Catalunya». Pujals, per la seva banda, va parlar «d'estricta constitucionalitat».

En el projecte de Llei, el títol del qual és «Llei de la jurisdicció esportiva i de modificació de la Llei 8/1988 de l'esport», s'estableix, en paraules del conseller Pujals, que «es funció pròpia de les federacions esportives catalanes la creació, el foment i l'impuls de les seleccions catalanes, amb la finalitat de participar en esdeveniments de caire oficial o amistós».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.