algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Lorenzo vol ser profeta a la seva terra

El pilot mallorquí espera confirmar al circuit de Jerez les bones vibracions que trasmeté a Qatar

Quan arriba la primera cita espanyola de 2008 amb el motociclisme, la més carismàtica per definició de totes les que es disputen en territori espanyol del campionat del món, la pràctica totalitat de l'atenció deixa de centrar-se en els campions Casey Stoner i Valentino Rossi per fer-ho en Daniel Pedrosa i Jorge Lorenzo.

Entre tots ells sumen la supersticiosa xifra de tretze títols mundials, però en aquesta ocasió l'arribada de Jorge Lorenzo (Yamaha), bicampió del món de 250 cc, a MotoGP, la seva segona plaça a Qatar i la seva pole position de Losail l'han col·locat per dret propi a l'«ull de l'huracà» i el cert és que és amb raó, ja que les comparacions amb Dani Pedrosa (Honda) encara que odioses resulten inevitables.

Desobedient, irreverent però també molt sincer, Jorge Lorenzo no deixa impassible ningú, ni els seus detractors ni els que l'eleven als altars i per aquesta simple raó la polèmica i l'interès en el Gran Premi d'Espanya d'aquest cap de setmana ja són servits amb la lluita que els dos «cracks» espanyols poden protagonitzar per la victòria.

Dani Pedrosa partia, a priori, amb l'experiència que li dóna el seu tercer any en MotoGP, però aquest avantatge va quedar diluït a quotes ínfimes de manera prematura, ja que el treball realitzat al llarg de la pretemporada per Jorge Lorenzo el va col·locar ràpidament a totes les travesses guanyadores i a Qatar ho va demostrar.

No obstant això, el bicampió mundial del quart de litre ha après molt tots aquests anys i no fa més que llevar-se pressió de sobre en afirmar que «Jerez serà molt diferent que a Qatar», però segur que en el seu fur intern somia en una actuació espectacular davant els centenars de milers d'aficionats espanyols.

Pràcticament totes les mirades a Jerez se centraran en Jorge Lorenzo i, sens dubte, en Dani Pedrosa, que han de ser els grans protagonistes de la cursa andalusa, si bé ambdós hauran de demanar permís, per emprar una metàfora bastant gastada, al vigent campió, l'australià Casey Stoner (Ducati) i a l'italià Valentino Rossi (Yamaha).

Ambdós mostren unes estadístiques dispars en el traçat de Jerez de la Frontera. Casey Stoner hi recollí l'any 2007 un dels seus pitjors resultats, mentre que Valentino Rossi es declara un enamorat d'aquesta pista, en la qual ha aconseguit resultats espectaculars. Ateses les condicions actuals, ells han de ser els vertaders protagonistes de la prova, Rossi, Stoner, Pedrosa i Lorenzo, si bé a aquestes travesses es poden acabar incorporant altres pilots com són ara l'italià Marco Melandri, o els pilots de Suzuki, Chris Vermeulen i Loris Capirossi, i de Kawasaki, John Hopkins i Anthony West.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.