cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
23°

Un àrbitre de futbol exigeix a un entrenador que li parli en castellà «per respecte»

L'entrenador de la Unió Esportiva Carcaixent, Xesco Ortiz, ha fet públic, a través de les xarxes del club, un cas de discriminació i d'imposició del castellà. El tècnic del conjunt que milita a la Preferent valenciana ha explicat que quan es va dirigir al col·legiat que acabava d'arbitrar el partit entre el seu equip i la SB Ontinyent, es va trobar amb una actitud que no s'esperava: «Va ser un àrbitre irrespectuós, que el primer que em va dir va ser que per respecte li parléssim en castellà».

Ortiz va declarar posteriorment als mitjans de comunicació que no donava crèdit a l'ocorregut: «Amb onze anys d'experiència, mai un àrbitre m'havia fet sentir així».

La Plataforma per la Llengua ha demanat a la Federació de Futbol del País Valencià que investigui l'àrbitre que va increpar Xesco Ortiz, per haver parlat en català. L’entitat demana que se’l sancioni. «Un àrbitre ha de jutjar el joc, no la raça, el gènere o l’idioma», han afirmat.

«Aquesta actitud intolerable no és la primera ni l’única que registrem en el món del futbol. El valencià pateix una situació d’anormalitat i arraconament en aquest esport», afirma la Plataforma per la Llengua del País Valencià. Per aquest motiu, va posar en marxa la campanya 'Un gol pel valencià'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Encara estam així?, fa dervers d'un any
40 anys de "democràcia" i encara ara estam d'aquesta manera. Fracàs de la transició. Independència o liquidació.
Valoració:15menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
I tots els que ens menyspreen la nostra llengua, han de ser de tant baixa educació i cultura? Que no varen anar a l'escola aquesta gent? No les explicaren que moltes de les autonomies tenen altres cultures i S'HAN DE RESPECTAR sí o sí? No fan honor als mestres de les escoles i instituts de la península. La seva cultura i educació són NEFASTES. I mira que hi ha bons mestres allà. Ens consta que sí. Serà que els que venen per aquí, són els alumnes que NO s'adaptaren tampoc allà?
Valoració:17menosmas
Per O pitjor!, fa dervers d'un any
Que comenci ell a tenir respecte per als mallorquins!
Si fa feina aquí, és el mínim que se li pot exigir.
Respecte?
Au, va! No se´l mereix. Se´l guanya. I ell demosatra no tenir-ne i, a més, ser minusvàlid quan no el pot aprendre.
Jo, practic donar informació falsa, en aquesta genteta.
Valoració:18menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
Per respecte ha de deixar de psrlar en Català? Respecte és el que hauria de tenir aquest àrbitre, enlloc d'anar obligant a parlar la seva llengua forastera imposada, a on se parla.un altre idioma que és tan oficial com el seu Castellà.
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente