algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Mallorca no es ven a González

El club vermell viu una nova venda fallida després del trencament de negociacions entre Mateu Alemany i l'empresari madrileny

La venda del Reial Mallorca visqué ahir un nou i vergonyós capítol amb el trencament de les negociacions entre Mateu Alemany i el candidat a propietari Carlos González. Després de dies i dies de rumors i declaracions d'intencions, el resultat va ser el mateix que fa un any, amb Paul Davidson a la palestra: no-res. La manca d'acord entre Alemany i González s'escenificà amb l'empresari de Tenerife sortint de la notaria d'Àlvaro Delgado amb cara de pocs amics i sense ganes d'explicacions.

Alemany continuarà un any més al capdavant del Mallorca i avui mateix es desplaçarà a Kössen per començar la necessària planificació esportiva de l'equip vermell amb Gregorio Manzano i Nando Pons. És pràcticament impossible que Llorenç Serra Ferrer i Tomeu Vidal tornin a fer acte d'aparició, i tot indica que no es tornarà a parlar de la venda del Mallorca fins que acabi la temporada 2009/2010.

González arribà a Palma devers les 15.45 hores i es desplaçà a les oficines de la notaria de Delgado a les 17.30 hores amb una clara intenció: deixar en acta tant la seva presència com el fet que no compraria el Mallorca per no haver-se respectat les condicions pactades en el preacord que firmà amb Mateu Alemany el passat 18 de juliol. A les 18.30 hores, l'empresari de Tenerife sortí de les oficines del notari amb Javier Jiménez, enfadat i sense fer cap declaració. Poc després, ho féu l'executiva del Grupo Ecco Inmaculada Barcelona, també muda per moments.

Mentrestant, Mateu Alemany es desplaçà a les oficines de l'advocat Joan Buades per redactar el comunicat del club vermell respecte al trencament de les negociacions amb González.

El motiu que ha conduït al trencament amb González ha estat que Mateu Alemany no volgué acceptar les noves condicions de pagament proposades per l'empresari establert a Madrid. González continuà oferint els 5 milions d'euros que es pactaren des d'un principi, encara que va voler pagar en terminis, una vegada que els comptes del Mallorca revelaren allò que el propietari del Grupo Ecco va qualificar de "sorpreses desagradables": el nou amo del Mallorca havia d'abonar en arribar un 10 per cent del deute amb Hisenda, les denúncies de Fernando Navarro i Cléber Santana i els deutes pendents amb l'Athletic de Bilbao. La proposta de pagar en quatre terminis no fou acceptada per Mateu Alemany i el divorci entre el candidat a propietari i el misser andritxol s'escenificà ahir. 

Huerta: "La venda no és qüestió del club, sinó de l'accionista"

Els membres del consell d'administració Àlvaro Delgado i Luis Huerta foren els primers que aparegueren per intentar donar alguna cosa semblant a una explicació després de l'espantada de Carlos González. Tant Delgado, a la notaria del qual es desenvoluparen els esdeveniments, com Huerta, es limitaren a afirmar "no saber res" i aconsellaren esperar el comunicat del Reial Mallorca que en aquells moments estava redactant Mateu Alemany a les oficines de Joan Buades.

El vicesecretari del consell d'administració, Luis Huerta, va anar més enllà en afirmar que "la venda no és una qüestió del club, sinó de l'accionista". I així és des d'un punt de vista empresarial. Però el Mallorca no tan sols mou els ànims dels aficionats, sinó que en aquest club hi ha treballadors, entre ells futbolistes com Webó i Corrales, que reben unes conseqüències o unes altres segons qui en sigui el propietari.

"Heu de tenir en compte que aquesta és una operació entre Mateu Alemany, accionista majoritari del Mallorca, i un altre senyor que el volia comprar. Jo som conseller del club i Lluís és secretari del consell, però és una operació en la qual el Mallorca no té res a veure. És entre dues persones particulars", explicà Àlvaro Delgado donant suport a la tesi defensada prèviament per Luis Huerta. "Hem sortit a dir allò que sabem per deferència, però no tenim cap tipus d'informació més", afegí Delgado.

Aquestes foren les primeres noves que arribaren del trencament de la venda del Mallorca: que Carlos Delgado havia partit enfadat i que els membres del consell d'administració presents a la notaria no sabien res de res. Només quedava esperar el famós comunicat. 

Alemany aplicarà una política econòmica de màxima austeritat

Mateu Alemany continuarà com a màxim accionista del club i com a president fins al final de temporada que ve, després que cap de les opcions de venda que aquest estiu ha tingut sobre la taula s'hagi resolt de manera favorable per al misser d'Andratx.

Alemany viatjarà avui cap a terres austríaques per reunir-se amb el seu cos tècnic i començar a planificar la nova temporada. Una campanya que estarà marcada per l'austeritat pressupostària.

I és que la situació econòmica de l'entitat palmesana no està per fer excessos, ni tan sols per mantenir allò que té ara. Així, a més de reforçar l'equip amb jugadors de cost zero, és a dir, que vénguin lliures o cedits per part d'altres equips, el club vermell s'haurà de desfer d'alguns empleats, i no només futbolistes.

De la plantilla el cas més clar és el del davanter Aduriz. El basc costarà al club aquesta temporada gairebé 2 milions d'euros i Alemany vol amollar llast. 

"Per part meva, segur que no es tornarà a parlar de la venda"

Mateu Alemany abandonà les oficines de l'advocat Joan Buades devers les 20.00 hores sense cap explicació nova a apuntar, més enllà del comunicat, que aclarí que les negociacions estan rompudes, però que no entra en cap moment en les raons que han conduït a aquesta situació. "El club ha emès un comunicat de premsa que ve a dir que s'han romput definitivament les negociacions amb el senyor González, que estam agraïts per l'interès que ha mostrat per l'adquisició del club i que des d'aquest moment el Mallorca es dedicarà a planificar i gestionar l'entitat. El tema de la venda s'ha acabat", explicà Alemany. "Per part meva, no es tornarà a parlar de la venda", sentencià.

El president del Mallorca anuncià que avui agafaria "un avió cap a Kössen". "Vaig a reunir-me amb l'entrenador i el director esportiu per plantejar-los qüestions esportives", digué. Davant la qüestió sobre allò que exactament havia passat amb González, Alemany es limità a afirmar que no faria "cap tipus de comentari sobre el que ha succeït". "Em remet a allò que acab de dir i al comunicat del club", afirmà.

"L'explicació és més clara que l'aigua: hi ha hagut una negociació que no ha arribat a bon port per circumstàncies que no vénen al cas i que són privades. Així es fan les coses. Jo les vull fer així. No faig les negociacions d'una altra manera", comentà Alemany en ser demanat per les explicacions que s'haurien de donar als aficionats del Reial Mallorca. "Això s'ha acabat, i l'únic que ha de saber l'afició del Mallorca és que a partir de demà començarem a prendre decisions esportives i a dedicar-nos al que ens ha de preocupar, que és l'equip, el club. En definitiva, la nostra entitat, que és el que més estimam", afegí el president del Mallorca. "Per part meva, segur que no es tornarà a parlar de la venda".

Quant a la necessitat de tranquil·litat de l'equip per poder treballar bé aquesta pretemporada, el màxim accionista del Mallorca indicà que a Kössen "s'han de fer diverses coses". "Tinc una reunió seriosa i ferma amb el míster i el director esportiu, i a partir d'aquí començarem a gestionar el club, que és el que s'ha de fer en aquestes circumstàncies", digué.

Alemany no va voler especificar gaire sobre possibles fitxatges. "Ara concretarem coses que ja estan en marxa, encara que mai no es pot saber. Es tracta de gestionar el club". Pel que fa al deute amb l'Athletic de Bilbao, el president vermell es va limitar a indicar que "de tot això ja arribaran les notícies".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escolà Petit, fa mes de 14 anys
Una altra bubota.Paul Davidson a l'anglesa i
gonzalez a la madrilenya.
Valoració:2menosmas
Per xaume, fa mes de 14 anys
Quin alé!

Com si no bastás haver d'aguantar els feixistes dels suporters amb tantes banderetes dels país del costat, només m'hos faltava ha ver caigut en mans madriletas...
Valoració:8menosmas
Per Balearico, fa mes de 14 anys
Per 25 euros podeu veure bon futbol a l'Estadi Balear. Fes-te soci !
Valoració:3menosmas
Per nosurtenelscomptes, fa mes de 14 anys
El Mallorca S.A.D. té molts deutes: no té gaire seny comprar un equip per 5.000.000 d'euros quan deus 40.000.000, soc l'únic que se n'adona d'aquest fet? No té compradors perquè es un forat, i per molt mallorquinista que sigui un forat no el vol ningú... voltros comprariau un pis per 50.000 euros amb una hipoteca darrera de 400.000 euros?
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 14 anys
"nou i vergonyós capítol" ??... Em sembla una falta de sensibilitat periodística per part del diari que un empresari mallorquí no hagi cedit davant la suposada pirula que li volia fer en Gonzales...
Valoració:2menosmas
Per toni, fa mes de 14 anys
Rectificar és de savis. T'equivocares quan no vares vendre a n'en Llorenç però has aturat un desastre.
De totes formes el desgast personal ha estat impressionant, i ara cal molta feina per refer la teva imatge.

Enhorabona mallorquinistes. Encara som vius, i ho treurem endavant.
Demà vaig a treure el carnet d'abonat.
Valoració:2menosmas
Per J.M., fa mes de 14 anys
Amb dos collons Mateu, així es fan les coses quan la part contrària no arriba a concretar les coses i just cerca sortir al Marca d'Inda. Aquest es volia refer després de la vergonya que va passar amb Onieva. Ets el "puto amo", molt bé. Ara cap endavant.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente