algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

“El Mallorca funcionarà amb el temps”

El tècnic Gregorio Manzano considera que els vermells tenen “equip suficient per aconseguir els objectius”, encara que la plantilla necessita temps per compenetrar-se

El Mallorca tenia poques alternatives davant l’Espanyol. El triomf era d’allò més necessari i tant Gregorio Manzano com la resta de la plantilla n’eren conscients. La victòria arribà, acompanyada, a més, d’una millora significativa en el joc dels vermells. Tanmateix, Manzano no es volgué deixer dur pel triomfalisme i considerà que l’equip està encara en fase de millora. "El Mallorca funcionarà amb el temps", afirmà el tècnic.

"Encara que tenim equip suficient per aconseguir els objectius, el Mallorca no pot ser encara una maquinària que funcioni a la perfecció", explicà Manzano. "Per exemple, Aduriz i Arango només fa dos messos que juguen junts i encara els falta temps", afegí. "Ara tenim la traquil·litat que donen els punts per continuar treballant. Estic molt content perquè aquest equip té un gran potència", sentencià un satisfet entrenador vermell. De fet, Manzano té una gran confiança en la seva plantilla. "Hem de créixer i fer més coses. Només es tracta que els jugadors treguin el que porten dins", digué. "El que m’importa és que s’han corregit errades i s’han incrementat les coses bones que té l’equip", afirmà.

En aquest aspecte, el tècnic del Mallorca valorà positivament l’efecte de l’esbroncada que donà als jugadors la setmana passada. "Som poc amic d’aixecar la veu, però si ho faig és perquè els jugadors m’entenguin", explicà. "No només canvià l’actitud, sinó que també ajudà que l’equip no perdés en el primer minut. El Mallorca va haver de madurar el partit contra l’Espanyol de l’inici al final i no va donar concessions al rival", digué Manzano, que valorà molt positivament "el bon treball mental i físic de l’equip". L’andalús considerà que el que s’ha de fer ara és "mantenir la línia de conducta".

Manzano va voler destacar també la feina defensiva de l’equip. "Luis García i Tamudo no varen aparèixer al llarg del partit perquè varen fer un treball molt bo. El mateix va passar amb De la Peña", afirmà. Quant a la tàctica utilitzada pel Mallorca en el duel contra els blanc-i-blaus, l’entrenador vermell comentà que "les tàctiques han d’anar sempre acompanyades pels jugadors". "La millor és aquella per la qual guanyes i ningú no acaba parlant de tàctiques", digué.

Manzano també es va referir al partit de Copa que el Mallorca disputarà demà contra el Màlaga a terres andaluses. "La Copa arriba en un bon moment i viatjarem a Màlaga amb la il·lusió d’arribar lluny en aquesta competició", indicà. "Esper que puguem treure un bon resultat, no com l’any passat, que tàrnarem amb un 2-0 de Pamplona", afegí. Així i tot, el tècnic vermell considerà que el Màlaga no serà un rival gens fàcil per als vermells. "Ells arriben molt bé, ja que qualsevol que guanya dos o tres partits seguits a aquestes altures de temporada agafa molta moral", explicà. "Estic segur que el rival no donarà l’eliminatòria per perduda en cap moment", afirmà.

A més, Manzano farà canvis a la seva alineació per al partit contra el Màlaga, per tal que puguin sortir jugadors que tal vegada no porten tants minuts a la Lliga. "Hi haurà canvis a l’alineació, però tota la plantilla té possibilitats de fer-ho bè", digué el tècnic. "Hi hem d’anar, jugar i treure’n un bon resultat, perquè volem arribar tan lluny com sigui possible a la Copa", digué.

El davanter Aritz Aduriz es reivindica com a líder de l’equip per a l’afició

El davanter basc Aritz Aduriz, el fitxatge del qual costà al Mallorca sis milions d’euros, es reivindicà diumenge davant l’afició de l’Ono Estadi marcant dos gols davant l’Espanyol. A més de marcar, Aduriz es mostrà en tot moment molt participatiu en el joc dels vermells i obrí espais en la defensa blanc-i-blava. El Mallorca necessitava un jugador capaç de liderar el vestuari vermell, un jugador que pogués atreure l’afició, sobretot després de la partida d’homes tan carismàtics com Ibagaza i Dani Güiza.

Aduriz no arribà a l’Illa per ocupar el lloc de ningú, sinó per trobar el seu propi espai a l’equip. Un lloc que va prenent forma a mesura que avancen les jornades i que augmenta la compenetració amb els seus companys. Malgrat que el seu fitxatge provocà nombroses crítiques a l’entorn del seu equip de procedència, l’Athletic de Bilbao, Aduriz ha obert una nova etapa com a professional del futbol a les files vermelles, una etapa en la qual està cridat a ser un dels baluards del projecte de Gregorio Manzano. De moment, el davanter basc és, amb tres gols, el màxim golejador de la plantilla i un dels jugadors més estimats per l’afició, que li donà la seva ovació diumenge passat, malgrat el poc temps que fa que és a l’Illa.

Guardiola té por dels vermells

L’entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, assegurà ahir que un dels partits més difícils que afrontarà l’equip blaugrana durant el mes de desembre, que serà molt apretat en el seu calendari, serà el que disputi contra el Reial Mallorca. Recordà que, per pròpia experiència, entén que els partits més complicats per al Barça seran els que tingui amb equips com el Getafe i el Mallorca. "De moment, em preocupa poc desembre i em centr en el partit contra el Màlaga de dissabte que ve. La història ens diu que aquest tipus de partits són els més difícils. El mateix passa amb el Mallorca, que és un equip que sempre ens ho ha posat difícil", explicà Guardiola.

Pel que fa a les nombroses golejades que ha firmat el Barcelona, el tècnic blaugrana ha tornat a assenyalar que la situació és "irreal" i assegurà que mai no ha frenat la inèrcia del seu equip en el camp, encara que sí va reconéixer que en el darrer partit contra l’Almería, ja amb 5-0, el Barça jugà sense tanta intensitat ni cercà la porteria rival com en la primera part.

La plantilla entrena amb molt bon ambient

Afegir punts a la taula és motiu de tranquil·litat per a qualsevol equip i el Mallorca no n’és cap excepció. Després de dues derrotes consecutives –amb l’Sporting i el Betis–, els homes de Gregorio Manzano varen poder agafar aire diumenge passat amb la seva victòria davant l’Espanyol. I això es va notar a la sessió de feina d’ahir a Son Bibiloni. Com és habitual el dia després d’haver jugat, els titulars realitzaren una sessió de recuperació física, que també serví de preparació per al partit de Copa de dimecres que ve que el Mallorca jugarà contra el Màlaga.

Els titulars varen fer estiraments i rondos, per posteriorment retirar-se al gimnàs, on continuaren amb el treball de recuperació. Ayoze i Germán Lux foren els protagonistes de la jornada. Ayoze es reincoporà a la feina amb la resta de l’equip. De fet, el jugador canari rebé ahir oficialment l’alta mèdica i s’entrenà sense patir cap problema físic. Per la seva part, el porter argentí Germán Lux està pràcticament recuperat de la seva lesió a la mà dreta. Lux entrenà amb el preparador de porters i el més probable és que estigui a la disposició de Gregorio Manzano per al partit de dissabte contra l’Atlètic de Madrid.

Per la seva part, els suplents varen dur a terme una sessió més llarga que els seus companys. Varen començar amb cursa contínua per escalfar. Després varen fer un rondo per treballar la possessió de la pilota. Posteriorment, disputaren un partidet en un terreny de joc de dimensions reduïdes amb els porters del filial Javier Seral i Tomeu Nadal. El Mallorca tornarà a entrenar avui a les 10.30 hores, encara que ho faran a porta tancada. Aquesta serà la darrera sessió abans de partir cap a Màlaga, on disputaran el partit d’anada de setzens de final de la Copa del Rei, una de les competicions que més agrada Gregorio Manzano.

El petit César encara necessita l’ajuda de tots

La família de César, el nin de cinc anys malalt de leucèmia i poliomielitis que necessita urgentment un trasplantament de medul·la, es mostrà "molt agraïda" per l’ajuda rebuda per part de l’afició que acudí a l’Ono Estadi. Les donacions ascendiren a uns 4.200 euros. Tanmateix, la situació de César continua al límit. A la família, que ha venut totes les seves possessions i que viu acollida a Madrid, li manquen encara 67.000 euros dels 412.500 totals que necessita per viatjar a Estats Units, únic lloc on s’ha trobat un donant compatible amb el petit mallorquí. A més, només queden dues setmanes per aconseguir els doblers que li puguin salvar la vida. Per això, l’ajuda de tothom és més necessària ara que mai, perquè, si César no pot viatjar per sometrer-se al trasplantament, perdrà el seu torn i no se sap quan de temps hauria d’esperar. Les donacions es poden fer al número de compte 2038-2491-50-3000741017.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.