algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

«Volem fer història i jugar la UEFA»

Manzano no tindrà compassió del Saragossa i diu que el Mallorca sortirà a guanyar

Sense compassió. El tècnic del Reial Mallorca no es deixarà contagiar dels sentimentalismes i ahir assegurà en roda de premsa que la seva principal ambició és «fer novament història i classificar l'equip per a la Copa de la UEFA», encara que això sigui a costa d'enviar tot un històric del futbol espanyol, com és el Reial Saragossa, a Segona Divisió. «Durant tota la temporada hem lluitat molt i hem anat dient que era difícil parlar d'UEFA quan matemàticament no era possible. Tanmateix, hem arribat a la darrera jornada amb possibilitats gràcies a les cinc darreres victòries, al triomf al Camp Nou davant el Barcelona i que el Racing s'ha deixat menjar el terreny. Que ningú no dubti que sortirem a guanyar i després haurem de confiar que el resultat del Racing ens acompanyi», comentà l'entrenador mallorquinista, qui recordà que «intentarem entrar en la història del Mallorca a Europa. És cert que davant hi haurà un rival (el Saragossa) que ve amb uns altres objectius i que desgraciadament són els que són (la permanència), però jo he de vetlar pels interessos esportius del Mallorca, de la nostra afició, de la nostra història i dels nostres professionals».

Manzano assegurà que al Mallorca ningú no li ha regalat res aquesta temporada i que la setena plaça que actualment ocupa és més que merescuda. «Tenim l'oportunitat de tancar una temporada meravellosa amb uns nombres inimaginables al principi de tot. La setena plaça la tenim ben guanyada i la feina principal ja està feta. El partit contra el Saragossa serà per pujar nota», digué. Manzano no es refia d'un Saragossa que visitarà l'Ono Estadi depenent de si mateix per assolir la permanència, sempre i quan sumi els tres punts en joc, i no dubtà de qualificar la cita de «final». «Sempre dic amb referència al rival que ens toca que no és fàcil. Ningú no ens ha donat facilitats fins ara i el Saragossa no serà diferent. Aquest partit no té cap comparació amb els anteriors. És una final per a ambdós equips».

El tècnic andalús reconeix que el de demà serà un «horabaixa de transistors», ja que tots els partits amb equips implicats en la lluita per la UEFA o la permanència es juguen a la mateixa hora, però no es mostra partidari de fer especulacions sobre possibles combinacions de resultats. «Cada equip depèn de si mateix. El Racing sap que guanyant jugarà la UEFA, el Saragossa sap que si guanya se salva, igual que l'Osasuna. De poc serveix fer números i especulacions. El més normal és sortir al camp a guanyar», afirmà Manzano.

Per altra banda, l'assignació d'Iturralde González com a col·legiat del partit no mereix cap comentari per al preparador vermellenc i comentà que «amb tot allò que hi ha en joc, no té sentit donar un excessiu protagonisme a l'àrbitre. Als àrbitres cal demanar-los que siguin justs i honests en la seva actuació i que imperi l'esportivitat».

Manzano tornà a tenir paraules d'elogi cap al davanter Dani Güiza, de qui, en previsió que el de demà sigui el seu darrer partit amb la camiseta del Mallorca, opinà que «mereix un comiat com cal. Ha estat la icona del Mallorca aquesta temporada, s'ha guanyat a pols ser el Pitxitxi de la Lliga i la Bota de Plata a Europa, i ha estat l'estilet que ha obert moltes porteries. El salt qualitatiu que ha fet el Mallorca aquesta temporada és en gran part culpa de Güiza, però també hi ha hagut molts futbolistes que han fet coses importants».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.