nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

«El futbol respira a favor del que diu Villar»

Antoni Borràs valora positivament el que es decidí a l'assemblea general de la Federació Espanyola

L'expresident de la Federació Balear de Futbol Antoni Borrás creu que l'actual president, Miquel Bestard, i la seva junta no estan actuant bé i estan essent deslleials a tot el que ha fet Àngel María Villar, president de la Federació Espanyola, per les territorials, entre aquestes la Balear. Borrás espera que les determinacions preses el passat dilluns a l'assemblea general de la RFEF es puguin dur a terme i confia en la reelecció de Villar.

"Vostè va dir que a les pròximes eleccions «guanyarà el futbol». No creu que el futbol guanyaria més si el procés electoral a la RFEF pogués seguir el camí marcat per la llei?
"Jo estic totalment a favor d'un acord entre el Consell Superior d'Esports i la Federació Espanyola de Futbol. Però, si el CSD no vol arreglar aquesta situació, nosaltres haurem d'agafar un camí. El que ha quedat clar després d'aquesta assemblea general és que el futbol respira a favor del que diu Villar. No hem d'oblidar que el futbol és una entitat privada.

"Però, encara que sigui ua entitat privada, és d'interès públic...
"Els poders públics poden opinar tot el que vulguin, però la Federació té la seva ordenança privada.

"No vindria bé un poc d'alternança a la Federació després de tenir Villar tants d'anys?
"La qüestió dels anys no és important, no hi ha d'haver cap límit perquè una persona ocupi un càrrec.

"Quins valors creu que hi aporta Villar?
"Basta tenir en compte tot el que ha fet durant vint anys pel futbol espanyol. Va fer tot el que necessitàvem a les federacions territorials. A Balears ens va aportar moltíssimes coses. També va establir grans relacions a nivell internacional. Només s'ha de considerar que ha estat reelegit cada quatre anys. I per qualque cosa serà.

"Què representa per a vostè Mateu Alemany?
"A Mateu el conec fa molt de temps, perquè ell va ser president del Mallorca quan jo ho era de la Federació Balear. És lliure de presentar-s'hi, si pot.

"Què opina de la clàusula que li impossibilitaria presentar-se a les eleccions de la RFEF?
"Aquesta clàusula és d'allò més lògic. Una altra cosa seria que s'hagués de rectificar. Però és normal que no et puguis presentar a les eleccions d'una institució si no formes part d'aquesta. No es pot presentar qualsevol a unes eleccions. A més, és una cosa que passa en altres organismes i institucions.

"Què ocorrerà si la Federació es veu obligada a complir la llei, o si Villar és inhabilitat?
"No hem d'oblidar que si Villar és inhabilitat per la justícia ordinària, aquesta decisió també es pot recórrer.

"Què podria aportar vostè si tornàs a la Federació Balear?
"Encara no sé què faré, però, si ho veig clar, m'hi tornaré a presentar. El que és clar ara per ara és que l'actual president i la seva junta ho estan fent molt malament per al futbol balear. S'estan enfrontant a la seva Federació estatal. Jo el que deman és que Bestard no miri tant pels seus interessos. La RFEF ens va ajudar durant 18 anys i no és lògic que ara s'hi vagi en contra.

"Reconeix que hi ha hagut irregularitats a la gestió de Villar?
"Segur que ha fet qualque cosa bé quan ha estat reelegit tantes vegades i té un sector tan ampli del futbol espanyol en favor seu.
"No creu que Vilar s'aferra al poder de manera sospitosa?
"Si ell no miràs pel futbol, hauria fet les eleccions ara i les hauria guanyades. Però no ha actuat així perquè la Federació té un deure davant els estatuts firmats amb la FIFA. S'havia de complir una cosa o l'altra, això està clar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.