cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

L'aposta de Laporta es diu Frank Rijkaard

L'exseleccionador holandès firma per quatre temporades i qualifica de repte aquesta nova etapa

L'holandès Frank Rijkaard és el nou entrenador del FC Barcelona per les pròximes quatre temporades, segons l'acord assolit entre el tècnic i Joan Laporta. El nou president barcelonista va destacar ahir en la presentació del tècnic que Rijkaard era la seva opció «preferida» per a la banqueta enfront d'altres com Guus Hiddink i Ronald Koeman. Rijkaard, per la seva banda, es va mostrar encantat de la «pressió» que suposa dirigir un equip com el Barça.

«Personalment m'agrada la pressió perquè vol dir que tenim un equip amb molts de jugadors forts. És normal perquè un equip com el Barça sempre ha de cercar el màxim, és l'obligació cap al públic. És propi d'un dels clubs més grans del món i no és una sorpresa», va dir Rijkaard, que durant la seva compareixença, acompanyat per Laporta i pel secretari tècnic, Txiki Begiristain, es va mostrar «molt content» d'afrontar un «gran repte».

«Estic content perquè tenim la mateixa filosofia i això és molt important. Ara s'ha de fer feina de valent per al futur i aprofitar aquesta oportunitat magnífica en un club fantàstic com el Barça», va afegir el tècnic holandès, que inicia en el Barcelona la seva tercera experiència com a primer entrenador després de les seves etapes a la selecció d'Holanda, amb la qual va arribar a les semifinals de l'Eurocopa 2000, i a l'Sparta de Rotterdam, amb el quals fa dos anys baixà a Segona Divisió.

Ara, tindrà com a ajudant el seu compatriota Henk ten Cate, fins ara tècnic del NAC Breda, quart classificat de la Lliga holandesa i que com el Barça, sisè a Espanya, jugarà la Copa de la UEFA. Ambdós treballaran en la banqueta sota la direcció de Txiki Begiristain als despatxos. Sense càrrec en el club encara que amb una gran sintonia amb tots ells, figura una llegenda com Johan Cruyff, si bé Rijkaard va ser contundent en parlar de l'exjugador i exentrenador: «Ha estat un jugador especial, importantíssim en el món», va dir, per comentar que «és bo tenir un amic que dóna suport al club» però que «en aquesta taula hi som els responsables, ningú més», va subratllar, referint-se a Laporta i a Begiristain.

D'altra banda, l'exmigcampista de l'Ajax i del Milà va ajornar la possible incorporació del seu excompany Marco van Basten a l'equip tècnic del Barça, ja que ara treballa amb els joves de l'Ajax. «Tal vegada en el futur es pugui produir, però encara és aviat», va assenyalar.

Begiristain, per la seva banda, va remarcar l'aposta per un futbol ofensiu que recuperi el joc per les bandes, un estil que s'aplicarà «des del primer equip fins al futbol base», assenyalà. «Estam ben convençuts que l'hem encertada: s'adapta al que volíem», va dir Txiki, per destacar que Rijkaard «ho ha guanyat gairebé tot com a jugador i aquest esperit guanyador és el que hem de menester», va afegir, segur que amb Rijkaard el Barcelona trobarà «l'equilibri al seu joc entre l'espectacularitat i els èxits».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.