El Mallorca fa pinya i humilia l'Athletic (3-0)

Kresic alineà Roa, recupera l'exitós 4-4-2, i golejà un fluix i desencertat Athletic de Bilbao

40606
Els jugadors celebraren amb alegria els gols que marcaren al Bilbao. | T.M.
3 MALLORCA: Roa (2), Olaizola (1), Niño (1), Nadal (2), Miquel Soler (1), Campano (2), Engonga (1), Marcos (2), Novo (1), Paunovic (0) i Luque (3).
Losada (3) substituí Paunovic al minut 71, Cristian Diaz (-) entrà en el lloc de Novo al minut 75 i Carlos (-) substituí Luque en temps de descompte.
0 ATHLETIC DE BILBAO: Lafuente (1), Murillo (1), Lacruz (0), Carlos García (1), Yeste (1), Orbaiz (1), Etxeberria (1), Alkiza (1), Javi González (1), Guerrero (1) i Urzaiz (1).
Tiko (1) entrà per Guerrero al minut 64, Ezquerro (1) substituí Yeste al minut 64 i Urrutia substituí Alkiza al minut 80.

ÀRBITRE: Alfonso Pérez Burull (Col·legi canari) va tenir una actuació acceptable, tot i que molt discutida pel públic. Mostrà targetes grogues a Lacruz al minut 13, Novo al minut 24, Paunovic al minut 41, Engonga al minut 42, Luque al minut 49 i a Nadal al minut 87.
1-0: minut 36, Novo fa una passada en profunditat a Luque, que després de fer un extraordinari control, bat per baix el porter Lafuente.
2-0: minut 71, Engonga transforma un penal amb un xut fluix però ben col·locat que enganya per complet el porter basc.
3-0: minut 93, gran control de Losada, que encara Lafuente, aguanta molt bé la seva sortida i de xut ben col·locat aconsegueix el tercer gol.
INCIDÈNCIES: 15.371 espectadors presenciaren el partit a l'estadi de Son Moix, que deixaren en taquilla 24.617 euros. Horabaixa molt fred i terreny de joc en perfectes condicions.

Ahir a Son Moix, poguérem ser testimonis de perquè el futbol és un esport tan popular i aixeca tantes passions. En el pitjor moment del conjunt titular de l'estadi, un Mallorca en plena crisi de joc i de resultats, ressuscita de les seves pròpies cendres, golejà (3-0) ni més ni menys que el segon classificat de la Lliga, l'Athletic de Bilbao i premià els qui es quedaren fins al darrer minut amb un tercer gol marcat per Roberto Losada, que du camí de convertir-se en el nou ídol de l'afició, que a més de ser la millor rúbrica per a la important victòria mallorquinista, ve a ser el millor premi a la constància d'un jugador que ha estat apartat dels terrenys de joc més d'un any. Segur que les llàgrimes que vessà el xinès no foren les úniques. Més d'un aficionat abandonà Son Moix emocionat. Jupp Heynckes disposà un esquema tàctic amb quatre defensors, quatre migcampistes i dos homes en punta. És a dir, el dibuix tàctic habitual i que tan bons resultats li ha donat a fora de casa, tot i que en aquesta ocasió el tècnic alemany introduí alguns canvis per reservar alguns homes de cara al partit de semifinals de Copa.

Pel que fa a Kresic, també introduí alguns canvis, en primer lloc, a la porteria hi situà Carlos Roa en comptes de l'habitual Leo Franco, possiblement per aferrar-se a la carta de l'experiència en uns moments difícils pel conjunt que dirigeix el croat. Un altre canvi, més important encara, va ser en el dibuix tàctic: situà quatre homes en defensa, quatre al migcamp, un a la mitja punta i un home en punta. La primera meitat es disputà bàsicament al migcamp, amb domini progressiu del Mallorca que, a mesura que anaven passant els minuts s'anava assentant damunt el terreny de joc i s'anava convertint en el vertader amo del matx. Cap dels dos equips semblava estar per fer gaires floritures i el joc resultava poc vistós, extremadament tàctic i, en definitiva avorrit per a l'espectador. Només la dramàtica importància dels punts en joc imprimia certa emoció i interès a allò que feien els components de dues esquadres a la recerca d'una victòria per raons ben diverses. Poques jugades a destacar en els primers quaranta-cinc minuts i totes del costat mallorquinista.

Al minut 3, Campano avià amb un xut, en treure una falta, que sortí fora per ben poc. Al minut 11 ho provà Luque, molt actiu durant tot el partit, després de rematar una passada des de la banda de Paunovic. I al minut 15 hauria pogut arribar el primer gol del partit, quan Luque tragué una falta amb un fort dispar que pegà al travesser. El domini mallorquinista s'anava fent més intens i les jugades d'atac anaven in crescendo. Passada la mitja hora de joc, arribà el millor moment per als mallorquinistes. Al minut 32 una bona combinació entre Paunovic, Novo i Miquel Soler va ser culminada per Marcos amb una bona rematada de cap que passà llepant el pal dret de la porteria de Lafuente. Un minut després era Campano qui xutava damunt la porteria del conjunt basc. La pilota sortí fora desviada per un defensor. Al minut 36 arribaria el primer gol mallorquinista. Luque recollí una passada en profunditat de Novo, féu un extraordinari control i baté per baix Lafuente. Un gran gol que posà fil a l'agulla de la victòria mallorquinista.

La segona meitat del partit començà amb una jugada molt protestada per l'afició mallorquinista, amb mocadorada inclosa. Va ser una jugada en què Luque havia aconseguit controlar la pilota i encarava la porteria basca, quan Lacruz travelà i en la seva caiguda tomà el davanter mallorquinista. L'àrbitre, després de consultar amb el seu auxiliar, decidí que no hi havia hagut cap acció punible i ordenà continuar el joc amb un bot neutral. El Mallorca tenia el partit controlat i adormí el joc durant el primer quart d'hora. L'Athletic es mostrava inofensiu i superat en totes les línies per un Mallorca que reclamava el seu paper d'equip de Primera Divisió. L'única ocasió clara pel conjunt bialbaí arribà al minut 60 en una rematada d'Etxebarria que desbaratà Roa amb una gran aturada. A partir d'aquí, arribà el festival mallorquinista: al minut 70, l'àrbitre assenyalà penal sobre Paunovic. Engonga transformà la pena màxima en gol. Al minut 82, una bona centrada de Campano era rematada amb el cap per Luque i la pilota sortí per damunt el travesser. Al minut 92, el xinès Losada posava la rúbrica d'or al matx marcant el 3-0 definitiu.