nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Mallorca empatà (0-0) amb el Màlaga en un partit avorrit i de baixa qualitat

0 MÀLAGA: Contreras (2), Rojas (1), Txomí Larrainzar (2), Fernando Sanz (1), Valcarce (1), Ruano (1), De los Santos (1), Movilla (2), Rufete (2), Sandro (1) i Albert Luque (1).
El brasiler Genilson (1) substituí Rufete en el minut 46, Musampa (1) entrà en el lloc del mallorquinista, cedit al Màlaga, Albert Luque en el minut 72 i Burrezo (-) suplí Ruano en el minut 82.
0 MALLORCA: Leo Franco (2), Olaizola (1), Siviero (2), Niño (1), Miquel Soler (1), Armando (1), Paco Soler (1), Ibagaza (1), Lauren (1), Carlos (1) i Diego Tristán (1).
Carreras (1) substituí Fernando Niño en el minut 29, Eto'o (1) entrà per Carlos en el minut 56 i Serrizuela (-) suplí Tristán en el minut 79.
ÀRBITRE: José María García-Aranda Encinar (Comitè territorial madrileny). Va tenir una mala actuació. No ensenyà cap cartolina admonitòria, malgrat sí es varen produir algunes accions que eren mereixedores de targeta groga com a mínim.
INCIDÈNCIES: Unes 30.000 persones ompliren l'estadi de La Rosaleda. Temperatura alta i terreny en bones condicions. Els jugadors del Màlaga lluïren unes camisetes en les quals es pogué llegir «ànim Edgar», en referència a la lesió que pateix el jugador del Màlaga.

El Mallorca empatà ahir a l'estadi malagueny de La Rosaleda Davant el Màlaga, en un partit avorrit, amb poc futbol d'atac i que acabà sense gols a causa que cap dels dos conjunts no va voler arriscar massa.

El dibuix tàctic de les dues esquadres era el mateix: quatre homes en la línia defensiva, quatre a la zona de mig camp, un home situat com a mitjapunta i un sol davanter, que, curiosament el dels dos equips havia jugat l'any passat al Mallorca B, és a dir, Luque pel Màlaga i Diego Tristàn pel Mallorca.

Ambdós equips afrontaven el partit amb baixes importants. Així, si al Mallorca hi faltaven homes tan bàsics com Nadal, Engonga o Stankovic, el tècnic del conjunt andalús no pogué comptar amb titulars habituals com Edgar, Catanha i Darío Silva.

La primera meitat del partit va ser de clar domini local. L'equip malagueny va mantenir la possessió de la pilota durant la major part dels primers quaranta-cinc minuts i va mantenir el conjunt de Fernando Vázquez dins la seva meitat de camp durant la major part del partit. El Mallorca es deixava dominar deliberadament, ja que cap dels seus homes no pressionava fins que la pilota no arribava a la línia divisòria del terreny de joc.

Els mallorquinistes sabien que el Màlaga juga molt més còmode al contracop i no li volien oferir cap oportunitat per desenvolupar el seu sistema preferit.

A la banda mallorquinista, les opcions d'atac calia esperar-les en jugades de contraatac. En aquest sentit, la millor (i gairebé única) aposta era enviar pilotes en profunditat a Carlos i que el sevillà intentàs guanyar l'esquena als defensors locals a base de velocitat. En aquest tipus de jugades, Carlos va demostrar que és un gran esprintador, però també posà en evidència les seves mancances tècniques, que no són poques.

Al minut 29 es produí una jugada que obligà el tècnic mallorquinista a reformar l'equip, encara que l'esquema tàctic es va mantenir. Fernando Niño es lesionà i l'hagué de substituir Carreras, que se situà com a interior esquerre, mentre que Lauren passà a la dreta, Armando se situà de lateral dret i Olaizola de central, al costat de Siviero.

Allò cert és que, a la primera meitat, la capacitat d'inquietar els porters va ser nul·la per part dels dos equips. Es podrien destacar algunes jugades més per la intenció que no perquè arribassin a bon port. Així, pel bàndol andalús es poden apuntar un xut sense gaire intenció, de Rufete, al minut 3 de joc, i un bon xut de Movilla que després d'una bona jugada d'atac en la qual Luque no pogué controlar la pilota dins l'àrea mallorquinista, intentà col·locar la pilota a l'escaire esquerre de la porteria de Leo Franco, sense aconseguir-ho, per poc.

A l'altra porteria, les ocasions no eren més clares: al minut 29 un rapidíssim contracop del Mallorca ben conduït per Carlos, que passà la pilota cap a Tristán, però el porter local, Contreras, va interceptar molt bé l'esfèric i desbaratà l'ocasió mallorquinista. També es podía destacar un xut des de fora de l'àrea de Ibagaza al minut 45, que va sortir a córner desviat per un defensor.

Amb aquest pobre panorama i sense que el marcador no es mogués, s'arribà a la conclusió de la primera part del partit.
La segona meitat començà amb les tornes canviades, ara era el Mallorca qui semblava dominar i cercar amb més decisió la porteria rival. El Màlaga, però, no cedia, amb la qual cosa es pogué veure un partit més obert i amb alguna ocasió més per a cada un dels equips.

De totes maneres va ser el Mallorca qui va ser més a prop de marcar. Les ocasions malaguenyes més clares, foren al minut 57, Fernando Sanz va estar a punt de marcar quan va rematar amb el cap un córner i al minut 75 Genilson hauria pogut resoldre una mêlée dins l'àrea mallorquinista, si no hagués estat per la bona intervenció del porter Leo Franco.

Per al Mallorca foren Eto'o i Diego Tristán els jugadors que haurien pogut desnivellar la balança. El camerunès es va quedar al minut 67, sol davant Contreras i rematà massa alt. Diego Tristán va tenir el gol a les seves botes al minut 78, quan després d'una bona combinació entre diversos jugadors mallorquinistes i d'una bona passada d'Eto'o es va quedar sol davant el porter local i no sabé resoldre la situació a favor dels mallorquinistes.

Acte seguit, Vázquez va fer un canvi difícil d'entendre, ja que va substituir Tristán per Serrizuela i va deixar el Mallorca sense capacitat ofensiva real. Semblava que al Mallorca només l'interessava assegurar l'empat.

I aquest va ser el resultat final, empat a zero gols i repartiment de punts per a dos equips que semblen sentir-se còmodes a la meitat de la taula de classificació

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.