• Màx: 18°
18°

Encara més líder

El Mallorca superà el Saragossa (0-1) i continua al capdavant de la classificació

62568
Biagini intenta fer una jugada davant l'oposició d'Aguado. | Omega.
0 SARAGOSSA: Juanmi (1), Cuartero (0), Xavi Aguado (1), Paco (1), Pablo (0), Acuña (1), José Ignacio (0), Aragón (1), Marcos Vales (1), Paulo Roberto Jamelli (0) i Milosevic (2).
Gustavo López(0) va entrar en substitució de Marcos Vales en el minut 27, Wooter (2) va suplir Aragón en el minut 46 i el jove Yordi (-) entrà en el lloc de Cuartero en el minut 80.
1 MALLORCA: Roa (2), Olaizola (1), Marcelino (2), Siviero (1), Miquel Soler (2), Lauren (2), Engonga (1), Stankovic (1), Ibagaza (1), Dani (1) i Biagini (1).
Paunovic (0) va entrar per Ibagaza en el minut 61, Paco Soler (1) substituí Biagini en el minut 69 i Fernando Niño (-) suplí Stankovic en el minut 88.
ÀRBITRE: Miguel Angel Pérez Lasa, del Col·legi basc. Ensenyà la cartolina groga al mallorquinista Stankovic. Expulsà Milosevic per doble amonestació, després que veiés la cartolina groga en els minuts 42 i 76.
GOL:
0-1: minut 19, Stankovic treu una falta cap al primer pal i Marcelino remata al segon pal i marca.
INCIDÈNCIES: Tres quarts d'entrada. Es va guardar un minut de silenci, es varen col·locar algunes pancartes contra la violència. Mig centenar de mallorquinistes presenciaren el partit.

El Mallorca va tornar a aconseguir una victòria per la mínima i va sumar tres punts d'or a la Romareda davant el Saragossa, que el mantenen al primer lloc de la taula de classificació.

«Arribar, patir i (si és possible) guanyar» sembla el lema dels de Cúper, a qui els equips i, sobre tot les aficions, rivals, encara no han après a valorar en la seva justa mesura i a respectar.

Ho deia el tècnic argentí en arribar a la capital aragonesa, «el Mallorca no té secrets» i efectivament és així. En aparença surt al camp un equip sense grans figures i en aparença vulgar, però en la primera ocasió en què el rival perd la concentració, el Mallorca ja li ha robat la cartera. Això va passar ahir a La Romareda.

Només havia transcorregut un minut quan Stankovic va treure un córner per la banda dreta que Juanmi va rebutjar amb dificultats. Era el primer avís que el lideratge mallorquinista no és casual.

Al minut 6 una internada per la banda esquerra de Miquel Soler, aplaudit durant tot el partit per l'afició saragossana, va tornar a dur el perill a la porteria del conjunt blanc.

La resposta local es va produir al minut 11 quanMilosevic va gaudir de la primera ocasió de gol dels locals quan va protagonitzar una meravellosa internada a l'àrea mallorquinista, sortejant tots els jugadors que s'anava trobant i sol davant Roa no va saber concretar i el porter argentí va rebutjar el xut del serbi a córner.

Al minut 19 es va produir la jugada clau del partit. El tàndem Marcelino-Stankovic marcava un nou gol, aquesta vegada, però, no va ser en una jugada aèria. Stankovic treu una falta posant una pilota suau a l'altura del primer pal i davant la inacció de tots els defensors locals, arriba Marcelino des de darrera, desvia la trajectòria de l'esfèric cap al segon pal i col·loca el 0-1 al marcador.

La següent arribada del Mallorca va tornar a gelar la graderia del vell estadi saragossà: Biagini per dues vegades va xutar sobre la porteria del Saragossa i Juanmi es va haver d'esforçar a fons per rebutjar els dos dispars.

El Saragossa, tot i que a partir del gol va intentar pressionar més, es mostrava impotent per superar la murada defensiva dels homes de Cúper i els seus davanters semblaven voler entrar fins a la línia de gol amb la pilota controlada. Així les coses, en aquesta primera meitat només varen inquietar Roa en una jugada al minut 34 en la qual el públic local va reclamar penal de l'arquer mallorquinista sobre Jamelli i en un xut des de fora de l'àrea "l'únic de la primera meitat" d'Acuña.

Segona part

La segona meitat va començar amb un diferent dibuix tàctic per part de l'equip aragonès, ja que el seu entrenador, Txetxu Rojo es va arriscar a fer un plantejament més ofensiu.

El Saragossa guanyava en força i ganes, però perdia en precisió.
Al minut 63, Wooter, el jugador més incisiu dels locals durant aquesta segona meitat, va gaudir d'una bona oportunitat en una internada per la banda dreta que va resoldre amb un fort xut ras que Roa aturà en dos temps. Un minut més tard, els mateixos protagonistes varen xocar en una pilota dividida i el públic local va tornar a demanar penal. Eren uns minuts en què el Mallorca semblava passar per dificultats. Era un miratge, els de Cúper estan avesats a patir, a treballar i a esperar l'ocasió per sortir ràpidament al contraatac. El Saragossa apretava, ho feia posant-hi el cor però sense massa cap. Potser a causa d'aquesta pressió el tècnic mallorquinista va fer entrar Paco Soler. El mallorquí, per cert, va gaudir de la millor ocasió de gol del Mallorca quan en una bona combinació amb Dani es va quedar sol davant el porter local, però arribava molt forçat i la seva rematada va ser rebutjada per Juanmi.

A mesura que passaven els minuts el conjunt aragonès semblava ser víctima dels nervis i en alguna ocasió els seus homes perdien els papers, com al 76, quan Milosevic va ser expulsat per protestar una decisió arbitral. A partir d'aquest moment un Saragossa romput semblava entregar el partit. Tot i que en una nova jugada de força, Wooter, tornava a guanyar l'esquena a Miquel Soler i intentava una nova jugada d'atac a la desesperada. El signe del partit ja estava marcat, i la victòria mallorquinista s'estava convertint en realitat a cada segon que passava.

Al final, el conjunt d'Héctor Cúper va tornar a treure el màxim rendiment a un sistema de joc que desplegat sobre el camp agafa l'aparença d'un acordió, ja que si bé és cert que a l'hora de defensar, defensen els onze homes, no és menys cert que quan l'equip llança un dels seus mortífers contracops, desplega fins vuit jugadors en l'atac.