nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Derrota injusta a Bilbao: 1-0

L'Athletic s'imposà al Mallorca perquè l'àrbitre anul·là de forma incomprensible un gol de Biagini

103758
Ibagaza controla la pilota davant l'oposició d'un defensor.
1 ATHLETIC DE BILBAO: Imanol Etxebarria (0), Felipe (1), Carlos Garcia (1), Ferreira (1), Larrazabal (1), Urrutia (1), Javi Gonzalez (1), Alkiza (2), Joseba Etxeberria (2), Urzaiz (2) i Ezquerro (1).
Guerrero (1) substituí Ezquerro i Lacruz (1) Javi González en el minut 64 i Lasa (-) va sortir per Ismael Urzaiz en el minut 84.
0 MALLORCA: Roa (2), Olaizola (1), Marcelino (1), Siviero (1), Miquel Soler (2), Lauren (1), Engonga (2), Ibagaza (1), Satankovic (1), Dani (1) i Biagini (1).
Al minut 46, Ariel «Chupa» López (2) va substituir Ariel Ibagaza.
ÀRBITRE: Bueno Grimalt (Col·legi aragonès). Amonestà el jugador del Reial Mallorca Dani en el minut 25. Tingué una mala actuació, encara que algunes decisions eren certament difícils si tenim en compte l'estat del terreny de joc. Anul·là un gol a Leo Biagini de forma del tot incomprensible. Tot fa pensar que assenyalà fora de joc.
GOL:
1-0: minut 5, falta que treu per la banda esquerra Joseba Etxeberria, penja la pilota sobre l'àrea mallorquinista, González pentina la pilota cap enrere i Urzaiz engalta un bon xut que Roa, tot i tocar la pilota, no aconsegueix blocar.
INCIDÈNCIES: Poc més de mitja entrada a l'estadi de San Mamés, a causa de les males condicions metereològiques (cinc graus de temperatura i brusca en començar el partit) que hi havia ahir a la capital biscaina. El terreny de joc estava en molt males condicions. L'Athletic de Bilbao acabà demanant el temps, ja que el Mallorca pressionava cercant el gol de l'empat.

El Mallorca va perdre el segon partit de la temporada davant un Athletic que en allò únic que va ser superior al conjunt mallorquinista va ser en experiència de jugar en un camp que semblava un patater. Cúper no va perdre davant Fernández, sinó davant els elements, ja que el partit, més que de futbol, semblava una variant del waterpolo.

L'espessa cortina de pluja que queia damunt la castigada gespa de San Mamés, era el senyal que les condicions meteorològiques i els seus efectes, serien claus en el desenllaç del partit.

El primer avís el va fer Joseba Etxeberria que als 54 segons de joc va engaltar un fort xut a mitja volea que va sortir fregant el travesser de la porteria defensada per Carlos Roa. Al minut 5 va arribar el gol del conjunt basc. Joseba Etxeberria va treure una falta des de la banda dreta de l'atac bilbaí, Javi Gonzalez va pentinar cap enrere i Urzaiz va engaltar un fort xut que Roa, tot i tocar la pilota, no va aconseguir blocar i aquesta es va escolar dins la porteria mallorquinista.

Aquests primers minuts varen ser terribles per a un Mallorca que havia de fer front a dues barrumbades: la de l'aigua que queia del cel i la de joc del conjunt basc que pressionava constantment sobre la porteria de Roa. Un minut després del gol, al 6 de joc, l'exmallorquinista Santi Ezquerro va gaudir d'una nova oportunitat de marcar, que no va saber aprofitar i el marcador es mantingué amb mínim avantatge local.

El domini de l'Athletic de Bilbao es va anar esvaint en la mesura en què la pluja també ho feia i el Mallorca aconseguia espolsar-se paulatinament la pressió ofegant a la qual l'havia sotmès el conjunt local. La primera ocasió del Mallorca havia arribat al minut 9 en un rapidíssim contracop que Dani va culminar amb una rematada massa alta sobre la porteria local d'Etxeberria.

A partir del primer quart d'hora, el partit va caure en un imprecís teva-meva al mig del camp, provocat per la multitud de bassiots que frenaven constantment la pilota i no permetien trenar jugades. L'aigua, evidentment, sembla ja aliada amb els bilbaïns, molt més acostumats que els mallorquinistes a la pluja i a jugar dins el fang.

La primera part va donar poc més de si, tan sols cal anotar un córner llançat al minut 37 per la banda esquerra per Stankovic que va acabar a les mans d'Imanol Etxeberria, no sense problemes per a la defensa basca i dues oportunitats per al conjunt de Luis Fernandez: al minut 42, un fortíssim xut de Larrazabal des de fora de l'àrea que va obligar Roa a fer una gran intervenció per rebutjar la pilota a córner, i un minut més tard, Javi González s'internava per la banda dreta i va caure davant l'entrada de Miquel Soler, en una jugada que el públic va interpretar com a penal, però que té difícil resolució a causa del mal estat del terreny de joc.

La segona meitat va començar amb la mateixa decoració que ho havia fet la primera, però sense pluja; els primers minuts varen tornar a ser ofegants i el Mallorca es va salvar d'encaixar un nou gol gràcies a la qualitat del seu arquer, Carlos Roa. El porter mallorquinista va fer dues grans intervencions per rebutjar al minut 47 un xut d'Ezquerro i al minut 55 una extraordinària rematada d'Etxeberria.

I com havia passat a la primera part, el conjunt de Cúper, a mesura que anaven passant els minuts anava fent-se amb el control de la pilota i gaudint d'algunes oportunitats; a més, l'entrada de Chupa López per Ibagaza a la mitja part, donava més consistència i profunditat a l'atac mallorquinista. Així Stankovic gaudia de dues clares ocasions; al minut 51 en treure una falta per la banda esquerra que Imanol va rebutjar i al minut 63 en aprofitar que una cessió cap al porter local la pilota es va quedar estancada i quan semblava que la pilota anava a entrar, va pegar al pal i va sortir fora. Quan sí va entrar la pilota va ser al minut 68, després d'una errada monumental d'Imanol, l'argenti Leo Biagini va rematar a gol, tot i que l'àrbitre ho va considerar fora de joc i evità que l'empat pujàs al marcador.

El Mallorca no es rendia, lluitava i cercava l'empat, i Dani, que havia actuat tota la segona meitat com a enllanç, se situava com a extrem dret i juntament amb Biagini (aquest no tan inspirat com en altres ocasions) i «Chupa López» intentaven lluitar pilotes dins l'àrea o aprofitar alguna de les moltes errades del porter basc.

Al final, un Athletic que va acabar demanant l'hora es va fer amb els tres punts, i el Mallorca va sumar la seva segona derrota en un partit que si no va guanyar, no va ser per falta de ganes, de treball i de sacrifici dels mallorquinistes que ahir varen demostrar que també saben patir. En qualsevol cas, el marcador no es va moure i els tres punts en disputa, malgrat la pressió final mallorquinista, es varen quedar a la catedral de San Mamés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.