algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Mallorca guanya el Barça (1-0) i es col·loca líder en solitari

Els blaugranes es mostraren impotents davant la defensa dels homes de Cúper

83450
Biaggini va tenir bones ocasions a la segona part al contraatac.

1 MALLORCA: Roa (2), Olaizola (1), Marcelino (2), Siviero (2), Miquel Soler (2), Engonga (3), Lauren (1), Stankovic (2), Ibagaza (1), Dani (2) i Biagini (2).
Paco Soler (2) entrà en substitució d'Ariel Ibagaza en el minut 60, Fernando Niño (-) suplí Biagini en el minut 86 i Oscar Arpón (-) entrà per Stankovic en el minut 90.

0 BARCELONA: Hesp (1), Okunowo (1), Pellegrino (0), Celades (0), Sergi (1), Xavi (1), Cocu (0), Figo (0), Kluivert (1), Rivaldo (1) i Zenden (1).
Anderson (0) entrà en substitució de Pellegrino en el minut 59 i Giovanni (0) entrà en el lloc de Zenden en el minut 70.
ÀRBITRE:Prados García (1) del comitè andalús. Amonestà el mallorquinista Marcelino en el minut 66 i els blaugranes Sergi en el minut 85 i Rivaldo en el minut 89.

GOL:
1-0: minut 19, errada de Celades que deixa la pilota morta a Stankovic, que canvia el joc a la banda dreta on Lauren centra, però la pilota, després de tocar en Sergi, entra dins la porteria d'un sorprès Hesp.

INCIDÈNCIES: Un total de 17.486 persones —la millor entrada de la temporada— presenciaren el partit al Lluís Sitjar, que deixaren en taquilla una recaptació de 26.838.000 pessetes. Excel·lent ambient a les graderies de l'estadi i poca presència d'incondicionals del FC Barcelona. El públic acomiadà el conjunt mallorquinista d'Héctor Cúper amb una llarga i sonora ovació. Antonio Asensio, propietari del Reial Mallorca, presencià el partit a la llotja.

El Reial Mallorca guanyà ahir el FC Barcelona i recuperà el lideratge de la Primera Divisió. Els homes de Cúper, molt bé en defensa, aprofitaren una errada defensiva dels blaugranes a la primera meitat per inaugurar el marcador. A la segona meitat, després d'un bon inici blaugrana, els mallorquinistes gaudiren d'ocasions per sentenciar el partit.

Van Gaal presentà a Palma un onze inicial valent, que demostrava ben a les clares les intencions blaugranes de cercar el triomf des del primer moment. No és, ni molt manco, habitual, veure un conjunt de Primera presentar quatre davanters alhora. Però el tècnic holandès se la jugà inicialment a Palma i formà amb Kluivert com a home més avançat, amb Figo i Zenden a les bandes. Rivaldo, en principi, se situà rere el davanter centre holandès, però amb llibertat de moviments. Però els problemes del Barcelona no havien d'arribar a la zona d'atac, sinó en defensa.

El partit, d'inici, es va moure dins els paràmetres prevists: domini territorial del Barcelona. El Mallorca, tal com s'esperava, es defensava amb ordre i esperava la seva oportunitat per mostrar el seu mortífer contracop. Cúper, com els seus futbolistes, es mostrava especialment a la banda i, sempre dret vora la banqueta, no aturava de donar ordres i corregir posicions. La possessió de la pilota era per als blaugranes i, quan un equip amb tanta qualitat com el de Van Gaal, té tant de temps l'esfèric, pot marcar en qualsevol jugada. Així i tot, els blaugranes no aconseguien crear ni una sola clara ocasió de perill. Va ser el Mallorca qui provocà el primer perill, quan una pilota en profunditat d'Engonga deixà Biagini sol davant Hesp, que rebutjà a córner el xut del davanter argentí. Però, clar, el Barcelona, tard o d'hora, havia de crear perill davant Roa. Rivaldo, de tacó, deixà la pilota a Kluivert, que també amb el tacó l'hi deixà al brasiler, però el seu xut va ser rebutjat per Roa amb dificultats. El Barcelona dominava la pilota, però es mostrava excessivament lent en la seva zona d'atac.

La teòrica feblesa defensiva dels blaugranes quedà clara en el minut 19, quan Celades deixà una pilota morta a Stankovic, que canvià el joc a la banda dreta, on Lauren centrà i Sergi rebutjà l'esfèric al fons de la porteria d'Hesp.

Els cronòmetre volava i el Mallorca tenia avantatge al marcador. El Mallorca, progressivament, s'havia desfet de l'abrusador domini inicial dels homes de Van Gaal i el partit es presentava, ja abans que es complís la primera mitja hora de joc, molt obert. La pilota viatjava d'una a altra porteria i qualsevol podia marcar. Kluivert, en el minut 27, controlà una pilota a l'interior de l'àrea, però el seu xut, rebutjat per una defensa, acabà en córner.

En el tram final de la primera meitat, el Barcelona era ja la imatge de la impotència, del voler i no poder. Una ocasió per cada equip posà punt i seguit al partit. Per part blaugrana, Figo va treure una falta des de la banda dreta i Zenden, sol al segon pal, no encertà a superar Roa. La rèplica mallorquinista arribà després d'un córner d'Stankovic que Siviero, sol a l'interior de l'àrea, no va saber transformar en gol.

La segona meitat començà, com ja ho havia fet la primera, amb domini territorial del FC Barcelona. Però ben aviat quedà clar que els homes de Van Gaal no tenien la força que havien demostrat durant els primers minuts de l'inici. El tècnic holandès, impassible, reaccionà a la banqueta i va donar entrada a Anderson en substitució de Pellegrino. El Barcelona reorganitzà les seves línies, retardant la posició de Cocu. Els blaugranes guanyaren verticalitat i començaren a crear molt de perill sobre la porteria de Carlos Roa. Una bona centrada de Celades des de la banda dreta no trobà rematador i poc després Kluivert no encertà a ferir una pilota a l'interior de l'àrea.

El Mallorca, malgrat que no renunciava a l'atac, tenia molts de problemes per atracar-se a la porteria d'Hesp. La pressió blaugrana augmentava en proporció al temps que faltava per al final. Però la desesperació blaugrana provocà els primers contracops mallorquinistes, que no es convertiren en gol per pura imprecisió i precipitació. Una centrada d'Stankovic en el minut 77 no trobà rematador, malgrat que Marcelino, Biagini i Dani estaven preparats. I dos minuts després, una gran passada de Biagini no va ser aprofitada per Dani, que era sol davant Hesp. El Barcelona ja no existia i Biagini, després d'una meravellosa jugada personal, perdonà el segon.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.